Rabarberi-apelsinimoos vaniljega

Tegelikult olles täiesti aus, on see moos mul tehtud samuti juba juuni alguses. Lihtsalt siis polnud mul veel blogi ega ka kindlat blogi-visiooni. Küll aga mingisugune kiuks kuskil kuklas oli, sest peale moositegu haarasin fotoka ning tegin ühe klõpsu.

Tavaline rabarber-maasikas kombinatsioon mind väga ei eruta, üldse viimasel ajal keedetud maasikas kuidagi võõraks jäänud. Nii otsisin rabarberile uut väljundit ja leidsin selle nami-nami leheküljelt. Pisukesed mugandused ja nii ta tuli:

1.5 kg puhastatud ja tükeldatud rabarberit (nu võib-olla oli pisut vähem)

3 suuremat apelsini

750 g suhkrut

1 spl vaniljesuhkrut (armastan vaniljet, seda õiget ja kanget, oeh, sellest võiks lausa omaette postituse teha)

Tükeldasin rabarberi ja panin suhkruga potti, sinna peale koorisin korralikult pestud apelsini koore tsitruseriiviga, arvan, et võib tegelikult igasuguse riiviga, sellega on lihtsalt jube mugav. Seejärel lõikasin apelsini pooleks ja pigistasin välja viimsegi mahla piisa, samuti nokkisin mõne tüki apelsini ka sinna hulka, ikka ilma kestata. Keetsin pehmeks, steriliseerisin purgid keeva veega, purgi suudme piiritusega ja krõps kaaned peale. Maik on selline üsnagi mõrkjas, kuid väga hea, selline röstsaia moos. Kui nüüd uuesti teen, paneksin ühe apelsini vähem ja tsipa vaniljet rohkem. Vot nii! Aga kindlasti teen veel.

Njämm-njämm sõbrad!

Katt

rabarberimoos

2 thoughts on “Rabarberi-apelsinimoos vaniljega

  1. Ma olen teinud natuke sarnast asja. Tegin hapuka õuna ja mandariini ja/või apelsiniga moosi. St et tegin mitmeid versioone – osa nii mandariini kui ka apelsiniga. Lisaks panin kaneeli ja ka ingverit. Kas ka äkki kardemoniga mõne purgi tegin, seda ei mäleta enam… No vot, on jah hea kui blogisse nt üles märkida!🙂 Tuli ka välja selline veidi särtsakas röstsaia moos! Too aasta töö juures tegime veel sügisandide konkurssi, kus sellega esikoha võitsin!🙂

  2. Ehhee, vürtsid on mu nõrkus! Tegelikult oleks pidanud rohkem tegema, rabarberit oli kilode kaupa..aga maasikad tulid oma kilodega peale ja rohkem ei olnud mahti katsetada. Muide kooslus rabarber-maasikas ei istu mulle üldse, aga rabarber ja tsitrus on lihtsalt oivaline. Kuna retsept on pärit Namist, siis ei saa konkursile minna😦

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s