Maasikad vahukoorega

Paremat nime selle kirjeldamiseks lihtsalt pole olemas, magustoit mekibki just täpselt nii, kui oleks võimalik maitsta vahustel pilvedel peesitavaid maasikaid. Mul pole enam aimugi, kuidas see retsept minuni jõudis. Mäletan ainult seda, kuidas ma, vanust nii 13, lapsepõlvekodus suure köögilaua taga oma pisikesse Spice Girls`i pildiga vihikusse selle retsepti kirjutasin. Olin juba siis, oeh kui palju aastaid tagasi, sellest vaimustuses.  Tegelikult on tegu küll tordiga, kuid mina olen teinud seda alati pokaalidesse või kui eriti kiire, siis lihtsalt igapäevastesse kausikestesse. Kui kodus juhtub Digestive küpsist olema, pudistan seda põhja. Tordina on muidugi uhkem ning üks hea doos nisujahu on ju alati teretulnud! Või mis?

Tordi jaoks küpseta lihtsalt üks liivataigna põhi, nii 400 grammine ja vala täidis sinna peale (põhi peaks olema lahtikäivas u 26 cm läbimõõduga vormis).

Sega omavahel kokku:

400 g maitsestamata kohupiimakreemi/pastat või peeneteralist kohupiima

2 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

1 suur apelsin (sellest pigistatud mahl ja riivitud koor)

500 g pooleks lõigatud maasikaid

Edasi paisuta 1 dl-s külmas vees 20 g  želatiini, sulata kuumas vees ja sega tasakesi maasika-kohupiima segusse.

Suures kausis vahusta 6 dl vahukoort, sega kõik tasakesi omavahel kokku ning jaga üsna kiiresti pokaali või koogivormi, milles plaanid maiust külmutada. Suurt torti hoia külmikus vähemalt 5 tundi. Pokaaliga läheb kiiremini.

Jaanipäevaks ideaalne maius!

Katt

IMG_2656

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s