Mmmaasikad! Maasikamoos vanilje ja basiilikuga. Maasikate kuivatamine.

IMG_2579

Milline luksus on istuda arvuti taga, ampsata päeval tehtud rullbiskviiti ja kirjutada moosidest! Kas te ei leia? Toit on üks kummaline asi, tal on nimelt omadus muuta peaaegu kõik halb heaks ja hea veel paremaks. Kahjuks kehtib aga ka reegel, et kõik väga hea on kas illegaalne, amoraalne või paksukstegev (Murphy seadus), nii et selles mõttes ei olnud toidublogi pidamise idee vast kõige parem :D.

Igatahes olen teinud sel aastal kolme sorti maasikamoosi. Ma küll ühes esimeses postituses hõiskasin suure suuga, kuidas mulle maasikast keedumoos väga ei istu, kuid kui tasuta maasikat kilode kaupa käes ning sel aastal ise maasikaid üldse süüa ei saa, siis peab ikkagi hoidistama hakkama. Esimene moos oli tavaline ja “igav”. Maasikas, suhkur, põmm ja kõik. Teine oli veidi huvitavam:

2 kg maasikaid

1 kg suhkrut

1 vaniljekaun

Panin maasikad suhkruga keema, lõikasin vaniljekauna pooleks, tõmbasin noaga seemned koorest välja, panin nii seemned kui ka koore maasikate ja suhkruga keema ja keetsin, nii umbes 15-20 minutit. Purgid steriilseks, moos kuumalt sisse (vaniljekauna võtsin kahvliga välja)  ja valmis. Maik on päris mõnus, soojana ei saanud eriti sellest vaniljest aru, nüüd kui moos juba jahtunud, on päris tugevalt tunda.

Kolmas moos on Oma Maitse juuni numbri retsept. Maasikamoos basiilikuga. Sobivat hästi juustumoosiks, st erinevate juustude juurde lisandiks ja maitse täiustamiseks. Tegin esialgu väga tillukese koguse.

1 kg maasikaid

350 g suhkrut

25  keskmise suurusega basiilikulhete

Suhkur ja maasikad lasin korraks keema, edasi lasin podiseda tasasel tulel nii 30 minutit. Lisasin basiilikulehed ja töötlesin kogu kupatuse saumikseriga läbi. Esialgu tundus küll, et tegu on lapsepõlvest pärit naabritädi oblikasupiga, kuid peale hoolsamat mikserdamist, läks asi paremaks. Retsept soovitas veel kogu moosi läbi sõela ajada, kuid mina ei viitsinud. Samuti ütleb retsept, et moos on pigem külmkapi moos suvehooajaks. Tõenäoliselt sellepärast, et moos ei ole purki panemise hetkel enam keev. Mina lasin aga kõik korraks uuesti keema ja kavatsen baasika(basiilik+maasikas)moosi tavalisel viisil hoiustada. Maitse on väga põnev, selline kummaline tunne, maitsed ja siis mõtled hetke, ja siis kohe tahad veel! Proovisin kodus olnud parmesaniga ka ja oioi kui hästi sobib. Kui veel mõne jupi cheddarit ka saaks….Igatahes seda tahan veel teha!

basiiliku moos

Lisaks kuivatasin ühe suure laari maasikaid oma semu-severinil, tegin jupid liiga õhukesed, kuivasid peaaegu läbipaistvaks kelmeks. Maitsev on ikka,  sobilik müslile lisada ja niisama krõbistada. Hmm…tegelikult võiks kuivatada väiksemaid tervelt ja suuri poolikult ja neid siis kuivanuna näiteks valgesse šokolaadi kasta. Vot nii.

IMG_2670

PS Kes veel endiselt pole algust teinud maasikate talletamisega karmideks novembri hommikuteks… siis kuri on kohe karjas, kui te seda täna tegema ei hakka!

Njämm sõbrad!

Katt

Advertisements

2 thoughts on “Mmmaasikad! Maasikamoos vanilje ja basiilikuga. Maasikate kuivatamine.

    • Aitäh! Maasikaid on hetkel nii palju käes, et peab kohe midagi välja mõtlema. Kindlasti proovi basiilikuga! Isegi minu konservatiivne ema arvas, et seda peaks veel tegema:)

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s