Kõige lihtsam salat maailmas

See on selline salat, mille retsepti ei peaks tegelikult üldse kirjutamagi. Arvan, et kõigil on mingi selline toit, mille lihtsalt viskad kokku ja ongi kõik. Minul on üheks sellistest just seesama salat. Tegin seda hiiglasliku poti jaanipäeva grilli kõrvale, sobis väga hästi. Olen muidu sellise tugevama maiste sõber, kuid kuna põhiroaks oli ikkagi grillilt tulev, tegin salati väga tagasihoidliku.

500 g pennet või muud lemmikut pastat

1 suur pikk kurk

2 suurt peotäit pisikesi tomateid

2 suurt peotäit lehtsalatit

200-300 g hapukoort

200-300 g lahjat majoneesi

salat

Keedad pasta soolaga maitsestatud vees ära, mitte just kõige pehmemaks. Oluline on vett piisavalt soolaga maitsestada. Pasta on võimalik täiesti ära rikkuda, kui soola ei lisata õiges koguses keetmise ajal,  samuti “vajab” pasta soolast vett, et oma muude omadustega eputada. Ei soovitata lisada õli (mida mõni aeg tagasi veel tehti), õli muudab pasta pinda, kastme (näiteks bolognese) maitsed ei saa pastasse nö sisse. Edasi loputad külma veega. Kurk juppideks, ise vaatad kui suuri ampse soovid, mulle meeldib üldiselt kurk maksimaalselt suureks jätta. Seda kahel põhjusel, nimelt on nii maitse palju mõnusam ning kurgis olev kasulik kraam on just koores ning koort hakkides hakkab kõik kasulik sealt kiirelt kaduma. Salati rebid suupäraseks, tomat pooleks (mina raputan alati tomatile ka pisut pipart). Segad kõik kokku ja valmis ta ongi. Väga mahe ja just sobilik tugevamaid maitseid toetama. Kogus paras suuremale seltskonnale.

Njämm-njämm sõbrad!

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s