Kirsivorm ehk clafoutis

Magustoit Prantsusmaalt. Clafoutis`e retsept on mind alati kokaraamatuid sirvides köitnud. Tundus nii lihtne ja prantsusepärane. Tegemist ongi klassikalise Prantsuse magustoiduga, mis saavutas oma kodumaal populaarsuse 19.sajandil. Põhimõtteliselt võib täidiseks kasutada igasuguseid vilju, klassikaliselt ploomid, mustikad, vaarikad, kuid siis on magustoidu nimi flaugnarde.

Tegemine on iseenesest lihtne. Vaatasin retsepti nii Nami-Nami lehelt, kui ka oma erinevatest magustoitude raamatutest ning kujundasin endale sobiliku retsepti. Kõige tüütum oli kogu asja juures kirsside puhastamine.

Ained:

  • 700 g kirsse
  • mõned supilusikad suhkrut kirssidele raputamiseks
  • vormi määrimiseks võid
  • 130 g jahu
  • 80 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 3 dl vahukoort
  • 3 muna
  • 1 tl vanilliekstrakti

Puhastasin kirsid ja ladusin võitatud ahjuvormi põhja. Raputsin mõned supilusikad suhkrut peale. Seejärel segasin kausis jahu, suhkru ja vanillisuhkru. Teises anumas vahustasin kergelt vispliga vahukoort, jäi ikkagi väga voolav, lihtsalt natuke vahune. Kolmandas kloppisin lahti munad ja vanilliekstrakti. Segasin vedelad osad kokku ja valasin tasakesi pidevalt segades jahule juurde. Valmis segu valasin kirssidele, ahi 190 kraadi ja 35 minutit. Küpses ilusti ära, maik oli küllaltki hapukas, mul olid muidugi väga hapud kirsid ka. Meenutab veidi lapsepõlve saiavormi või mingisugust ahjupannkooki. Hea lihtne roog, mida kirsihooajal proovida.

clafoutis1

Mulle tundub, et pisut vähem oleks vist võinud ahjus olla. Võib-olla ka mitte, igatahes internetis olevad pildid antud magustoidust tunduvad olevat vähem küpsetatud.

Head proovimist!

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s