Vürtsikas mustsõstrasalat (või mustsõstramoos?)

Leidsin selle retsepti raamatust “Hoidised” (Virkus, Suitsu, Kang). See raamat on üks paremaid retseptiraamatuid üldse. Sageli sirvin seda niisama ja fantaseerin kõikidest hoidistest, mida ma teha tahaks.

Igatahes selle mustsõstramoosi  kirjeldus tundus väga põnev, sobivat hästi jõuluprae kõrvale pohlasalatit asendama. Ja kuna ma olen absoluutne vürtsihull, siis pidin proovima!

Mina võtsin:

  • 1 kg puhastatud musti sõstraid
  • 6 dl suhkrut
  • 3 tl kaneeli
  • 3 tl jahvatatud nelki
  • 2 tl jahvatatud muskaati
  • 1 dl veiniäädikat (kasutan sellist jooki, kuhu kirjutatud peale appel cider vinegar, sobis ka)

Kõigepealt panin sõstrad suhkruga tulele, lasin podiseda umbes 15 minutit, seejärel lisasin maitseained ja veiniäädika ning lasin veel 30 minutit podiseda. Purki panin väga kuumalt, peaaegu keevalt. Pisut jäi maitsemiseks ka….ja maik on ikka jube hea! Sähvatama hakkasid mälupildid verivorstist ja hapukapsastest, nii et proovige ka!

IMG_3051

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s