Vürtsikas mustsõstrasalat (või mustsõstramoos?)

Leidsin selle retsepti raamatust “Hoidised” (Virkus, Suitsu, Kang). See raamat on üks paremaid retseptiraamatuid üldse. Sageli sirvin seda niisama ja fantaseerin kõikidest hoidistest, mida ma teha tahaks.

Igatahes selle mustsõstramoosi  kirjeldus tundus väga põnev, sobivat hästi jõuluprae kõrvale pohlasalatit asendama. Ja kuna ma olen absoluutne vürtsihull, siis pidin proovima!

Mina võtsin:

  • 1 kg puhastatud musti sõstraid
  • 6 dl suhkrut
  • 3 tl kaneeli
  • 3 tl jahvatatud nelki
  • 2 tl jahvatatud muskaati
  • 1 dl veiniäädikat (kasutan sellist jooki, kuhu kirjutatud peale appel cider vinegar, sobis ka)

Kõigepealt panin sõstrad suhkruga tulele, lasin podiseda umbes 15 minutit, seejärel lisasin maitseained ja veiniäädika ning lasin veel 30 minutit podiseda. Purki panin väga kuumalt, peaaegu keevalt. Pisut jäi maitsemiseks ka….ja maik on ikka jube hea! Sähvatama hakkasid mälupildid verivorstist ja hapukapsastest, nii et proovige ka!

IMG_3051

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s