Mustsõstra mahedik

Kus nüüd alles hakkab sõstratoite tulema! Või noh, mõned ikka 😀

Sõstar on selline lahe mari, pole nii tüütu korjata kui vaarikaid, samuti jääb ära maasikatele omane küürutamine ning teha neist on palju, samuti ei vaja põõsad sellist karmi hoolt nagu näiteks maasikad või täiesti ogarad vaarikad, kes absoluutselt igale poole üritavad levida. Igavesti kahju ainult, et kõik see küllus tuleb korraga kätte ja siis on peaaegu aasta jälle vaikus. Otsustasin sel aastal sügavkülmutada marju pisut teisiti kui varem, nimelt mõõdan konkreetse toidu (nt sõstratordi) jaoks vajamineva koguse karpi, kirjutan karbile koogi nime ja koguse. Et aga sügavkülma ruum on limiteeritud, tegin hommikul ühe mahediku ehk smuuti. Tegin sellest kogusest endale suure klaasitäie, mis täitis ilusti hommikusöögi funktsiooni. Mina jätan marjad pigem tervemaks, mitte ei püreeri neid täiesti ära.

Võta:

  • 4 dl musti sõstraid
  • 3 dl maitsestamata jogurtit
  • 1 spl vedelat mett, või kui sulle mesi ei maitse, pane mõnda naturaalset suhkrut. Samuti olen pannud mustsõstrast tehtud siirupit või moosi, et pisut magusust anda.

Kõik saumikseriga segi ja voilà, päev võib alata! Eriti sobilik 22.juuli hilistel hommikutundidel, kui väljas on külm vihm ja 13 kraadi sooja.

IMG_3059

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s