Mustsõstramoos

Kiirpostitus minu lemmik mustsõstramoosist. Olen teinud seda nüüd juba mitu aastat ning retseptiga väga rahul. Moos on üsnagi erinev lapsepõlvekodus tehtud moosist – lapsena seostus mustsõstramoos sellise hästi tihke, pisut mõruda želeetaolise asjaga, mis, ausalt öeldes, mind eriti ei erutanud. Küll aga meeldib mulle väga see moos, retsept raamatust “Hoidised”.  Antud kogustest saab umbes 2 liitrit moosi.

  • 1 kg musti sõstraid
  • 1 l vett
  • 2 kg suhkrut

Pesin ja puhastasin marjad, seejärel panin marjad veega potti ja pliidile, keetsin 10-15 minutit. Edasi lisasin tasapisi suhkru, pidevalt segades, lasin korraks veel keema ja panin kuumalt purki. Väga hea! Proovi kindlasti!

Advertisements

5 thoughts on “Mustsõstramoos

    • Kummaline, mis? Kuid pean ütlema, et kuna tegin seda moosi päris ammu esimest korda, olin täiesti moosivõhik ja ei osanud selles isegi kahelda. Ja tegin ära! Ja ei kahetsenud ja teen ikka ja jälle. Mõnel korral olen suhrkut vähem pannud küll, aga mitte oluliselt. Proovi!

    • Tegelikult on mustsõstra maik ikka üsna tugev, kuid pisut vedelam on ta tõesti, aga mitte liiga. Kusjuures just eile õhtul mõtlesin, et pean siia kommentaaridesse kirjutama, et ikka väga hea moos on! Hoopis teistmoodi kui mustsõstramoos muidu. Sõin õhtul värske Rõngu pagari saiaga ja elu tundus siis ikka väga ilus! Aga soovitan teha esialgu pisikese proovi purgi. Ja ainukene asi mida võiks ehk muuta on suhkru kogus, mida veidi võib vähendada.

  1. Tegin täna selle aasta esimese mustsõstramoosi. Seekord võtsin 2.5kg marjade kohta 4 kg suhkrut. Ehk siis pisut vähem kui algses retseptis. Ka nii on väga hea! Jummel küll ikka on hea moos 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s