Lihtne sõstrakook

Tegin selle koogi kiiruga, kui avastasin, et külla on tulemas 3 suurt meest, kellel kõhud alati tühjad. Antud kogusest saad klassikalise plaaditäie. Vaatamata koogi suurusele, ei jätkunud seda aga järgnevaks päevaks nagu esialgu lootsin, lihtsalt söödi ära. Kook maitseb tõesti hästi, pisut kommisena. Mina tegin koogi punaste sõstardega, aga usun, et sobiks teha ka muude hapukate marjade/saadustega. Taigna retsept pärit raamatust “100 kooki”, kus soovitatakse mustikate/vaarikatega teha.

Võta:

  • 200 g sulatatud võid
  • 4 muna
  • 6 dl suhkrut
  • 6 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillsuhkrut

Peale katteks

  • u 5 dl sõstraid, mina panin veidi rohkem ja tegelikult oleksin võinud pisut rohkemgi panna
  • 70-100 g mandlilaaste

Vahustasin munad suhkrutega, lisasin jahu, küpsetuspulbri ja vedela  või. Valasin taigna küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, raputasin marjad taignale ja kõige peale veel mandlilaastud. Ahjus oli sooja u 200 kraadi (või veidi vähem), ilusaks kuldkollaseks küpses umbes poole tunniga. Lasin jahtuda ja lõikasin ruutudeks.

Head isu!

IMG_3030

Katt

Advertisements

2 thoughts on “Lihtne sõstrakook

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s