Suvikõrvits. Igatepidi.

Suvikõrvitsa hooaeg on käes. Lopsakaid tsepeliine lendab mu köögilauale rohkem, kui ma neid tarbida jõuan. Kuidas seda suurepärast vilja võiks kasutada? Lemmik suvikõrvitsaroog on kindlasti täidetud suvikõrvits, millest kirjutasin siin. Nii lihtne valmistada ja samas on korralik söögikord tagatud. Muidugi praegu olen veidi hädas, sest suvikõrvitsad on juba nii suured, et ei mahu enam pannile ära.

Klassika on ikkagi praetud suvikõrvits. Lõikad õhukesed, 0.5 cm laiad viilud, sisu ära eemalda, kuumuta pannil oliivõli, lisa pisut soola, prae kergelt mõlemalt poolt ja valmis. Sellest vist küll veel nii pea isu täis ei saa. Ja samamoodi nagu tavalist kõrvitsat võib kasutada küpsetistes, võib seda teha ka suvikõrvitsaga. Lähiajal proovin oma kõrvitsasaia teha ka suvikõrvitsaga.

Lisaks tekkis õhtul veel selline mõte

IMG_3141

Urgitsesin suvikõrvitsa viilu seest tühjaks, lõin sinna sisse toore muna ja praadisin pisut, madalal kuumusel ja ainult ühelt poolt. Peale soola ja pipart ja ongi teistmoodi amps olemas.

IMG_3147

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s