Lihtne lahtine suvikõrvitsapirukas lehttaignal

Kõige lihtsam pirukas maailmas. Näiteks selline situatsioon: istud õhtul kodus, suvikõrvitsad irvitavad köögikapil, mõtled hetke, paned plätud jalga ja jalutad lähimasse poodi, ostad sealt ühe rulli lehttainast ja jalutad koju tagasi. Suvikõrvitsad irvitavad juba natuke vähem. Jätad taigna kapiäärele sulama ja näed, et kõrvitsate irve on kadunud. 35 minuti pärast on tuba sooja piruka lõhna ja tunglevaid näljaseid täis.

Üks suur plaadipirukas:

  • 500 g pärmi-lehttainast
  • 2 -3 dl vürtsikat ketšupit (võib ka tavaline olla, aga mul oli kapis just seda)
  • 1 suur punane sibul
  • 700 g puhastatud suvikõrvitsat
  • 200 g riivitud juustu
  • pisut soola ja pipart
  • peotäis hakitud peterselli

Kõigepealt rullisin taigna kahe küpsetuspaberi vahel küpsetusplaadi suuruseks. Tõstsin plaadile ning jaotasin võimalikult ühtlaselt sinna ketšupi. Edasi pudistasin peenestatud sibula ning kooritud ja tükeldatud suvikõrvitsa, ka peterselli. Puistasin pisut ka soola ja pipart ning kõige otsa riivjuust. Ahjus küpses 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Aga kindlasti kontrolli vahepeal! Kui taigen pruun ja juust sulanud on pirukas valmis!

suvikõrvits

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s