Ploomimoos õunaga või õunamoos ploomiga?

Ma ei teagi kuidas see nimi täpselt peaks olema, moosi läheb võrdselt õunu ja ploome. Maik on ploomine, kuid mitte liiga, õun pehmendab oluliselt. Retsepti idee nami-namist. Tegin mõned kohandused.

Moosi jaoks võta:

  • 1.7 kg kooritud ja puhastatud õunu
  • 1.7 kg ploome, pooleks lõigatud ja kivid eemaldatud
  • 3 dl vett
  • kuni 2 kg suhkrut
  • 5 kaneelikoort
  • 15 nelki

Panin suurde 7 liitrisesse potti vee, sinna peale õunad ja ploomid (ette valmistatud). Keerasin pliidile tule alla ja lasin kergelt podisema, vahepeal veidi segasin. Kui vedelikku oli juba rohkem tekkinud, lisasin kaneelikoored ja nelgi, ka suhkru. Suhkrut lisa jao kaupa, üsna palju sõltub ikkagi õunte ja ploomide enda suhkrusisaldusest. Kaneeli ja nelgi võid panna marlikotikesega, nii on hiljem lihtsam neid välja võtta. Mina ei kasutanud marlit, panin maitseained niisama sisse, kaneeli õngitsesin kulbiga välja ja nelk jäi üllatuseks sisse :). Väga hea moos, läheb kindlasti kordamisele.

IMG_3287

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s