Ploomimoos õunaga või õunamoos ploomiga?

Ma ei teagi kuidas see nimi täpselt peaks olema, moosi läheb võrdselt õunu ja ploome. Maik on ploomine, kuid mitte liiga, õun pehmendab oluliselt. Retsepti idee nami-namist. Tegin mõned kohandused.

Moosi jaoks võta:

  • 1.7 kg kooritud ja puhastatud õunu
  • 1.7 kg ploome, pooleks lõigatud ja kivid eemaldatud
  • 3 dl vett
  • kuni 2 kg suhkrut
  • 5 kaneelikoort
  • 15 nelki

Panin suurde 7 liitrisesse potti vee, sinna peale õunad ja ploomid (ette valmistatud). Keerasin pliidile tule alla ja lasin kergelt podisema, vahepeal veidi segasin. Kui vedelikku oli juba rohkem tekkinud, lisasin kaneelikoored ja nelgi, ka suhkru. Suhkrut lisa jao kaupa, üsna palju sõltub ikkagi õunte ja ploomide enda suhkrusisaldusest. Kaneeli ja nelgi võid panna marlikotikesega, nii on hiljem lihtsam neid välja võtta. Mina ei kasutanud marlit, panin maitseained niisama sisse, kaneeli õngitsesin kulbiga välja ja nelk jäi üllatuseks sisse :). Väga hea moos, läheb kindlasti kordamisele.

IMG_3287

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s