Karask

Karask on üks kummaline toit. Iga kord kui seda küpsetan (tegemist juba väga palju aastaid käigus oleva retseptiga), luban endale, et teen seda tihedamini.  Luban asendada leivatooted karaskiga ja mis kõik muud. Kuid ikka ja jälle läheb karaski tegemise võlu ja lihtsus meelest. Nüüd hoian odrajahu pakki kapiäärel, et meelest ei läheks. Soovitan sama teha! Kes kord proovinud, see muud enam ei taha!

IMG_3284

Suure ahjuplaadi jaoks võta:

  • 200 g kohupiima
  • 2 suurt muna
  • 5 dl piima või keefiri (keefiriga on justkui parem)
  • 2 tl soola
  • 1 tl soodat
  • 2 spl suhkrut (mina panen mett)
  • 100 g võid
  • 5 dl odrajahu
  • 2 dl nisujahu (sobib ka täisteranisujahu)

Segan  kõigepealt kohupiima ja muna. Teises kausis omavahel kuivained, tavaliselt lasen võil veidi sulada, et oleks lihtsam lisada ja segan kohupiima ja muna hulka.  Juurde keefir. Ahjuplaadile panen kindlasti küpsetuspaberi, valan taigna plaadile ja ahju. Küpseb umbes 40 minutit või pisut vähem 175 kraadi juures. Aga kindlasti piilu juba varem ka!

Sobib imehästi kohe ahjust võetuna ja võiga! Muidugi ka hiljem! Samuti sobib süüa moosiga, singiga, juustuga jne.

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s