Lihtne ploomikook

See on nii lihtne kook, et lausa häbi. Maitselt pigem hea, kui et väga hea. Kindlasti peab sööma täiesti jahtunult. Soojana ei sobi kohe mitte. Algselt retsept Nami-Namist, muidugi pisikeste muudatustega. Antud kogusest tegin ühe 26cm läbimõõduga koogi.

  • 3 dl täisteranisujahu (algselt tavaline nisujahu)
  • 4 muna
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 dl suhkrut
  • 200 g maitsestamata toorjuustu (algselt 180 g)
  • 1 dl kookospiima (algselt hapukoor)
  • 1 tl vanillsuhkrut (Nami retseptis seda ei ole)
  • 500 g pigem magusaid ploome (Namis 400 g)

IMG_3399

Kõigepealt eraldasin munavalged ja kollased. Kollastele valasin peale 1.5 dl suhkrut ja vahustasin ilusaks helekollaseks vahuks. Sinna juurde segasin kookospiima ja maitsestamata toorjuustu.  Segule sõelusin peale jahu, küpsetuspulbri ja vanillsuhkru. Teises kausis vahustasin munavalged, pisut enne vahustamise lõppu lisasin 0.5 dl suhkrut. Seejärel segasin munavalged muu segu hulka ja valasin võiga määritud 26 cm läbimõõduga küpsetusvormi. Poolitasin ploomid ja eemaldasin kivid ning ladusin nad lõikepind lakke vaatamas taignale. Ahjus küpses umbes 45 minutit, või pisut rohkem. Kraade 175. Nagu juba ülal kirjutasin, peab seda kooki sööma kindlasti jahtunult. Kook on pigem kiire leevendus koogihimule, eriti, kui pisikeste kärbestega võidu ploome noolid!

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s