Juurviljavorm juustuga

Mõnikord, eriti peale rohket nisutoodete tarbimist, tekib minus vastupandamatu soov ja himu juurviljade järele. Külmkapist leidsin kolm pastinaaki, ühe suure bataadi, kaalika ja peotäie porgandeid. Ja muidugi fetajuustu paki. Selle roa tegemise juures võtab kõige enam ressurssi koorimine ja tükeldamine, kõik muu läheb ludinal!

IMG_3401

Ühe suure ahjuplaadi täie jaoks võta:

  • 1 bataat ehk maguskartul (sobib ka tavaline kartul)
  • 3 pastinaaki
  • 1 kaalikas
  • 4-5 suuremat porgandit
  • oliivõli (umbes 1 dl)
  • kuivatatud ürte, nagu tüümian, basiilik, petersell, ühesõnaga vabad käed
  • soola ja pipart
  • 200-300 g fetajuustu

IMG_3423

Kõigepealt koorisin ja tükeldasin juurviljad, seejärel keetsin neid  6-7 minutit soolaga maitsestatud vees, kurnasin. Edasi laotasin nad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Raputasin peale ürte ja oliivõli, segasin korduvalt läbi. Ja pistsin umbes 180 kraadisesse ahju, küpsetasin  25-30 minutit ning segasin tükeldatud fetajuustu juurviljadele juurde. Küpsetasin veel 20 minutit. Maitses hästi omaette roana, aga sobib ka suurepäraselt lihatoitude kõrvale. Väga lihtne ja hea!

IMG_3427

 

Katt

PS Sööge ka kodumaiseid õunu! Hetkel on valik lihtsalt nii hea! Üldse mõtlen viimasel ajal, kuidas ma Kuldrenetita varem hakkama sain, tundub uskumatu!

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s