Peedi ja sinihallitusjuustu lehttaignapirukad

Väga lihtsad teha, maitsevad ka inimestele, kes muidu peeti ja/või sinihallitusjuustu ei söö. Kui esmalt oma mõttega lagedale tulin, et hakkan suupisteteks tegema pirukaid peedi ja sinihallitusjuustuga, oli nurinat nii peedi-põlguritelt kui ka hallitusjuustu-pelguritelt. Seega tegin erinevate juustudega (feta ja valgehallitus), kuid pelgurid-põlgurid sõid nii oma sõnu kui ka pirukaid ja paluti juurdegi teha. Vot. Idee Namist.

Kolm ahjuplaaditäit pisikese peotäie suuruseid pirukaid :

  • 1 kg pärmi-lehtainast
  • 4-5 keskmist keedetud peeti, parem kui on peenikesed ja piklikud
  • umbes 150 g sinihallitusjuustu
  • umbes 150 g valgehallitusjuustu
  • umbes 200 g fetajuustu

IMG_3429

Kõigepealt rullisin lehttaigna õhemaks, lõikasin suupärasteks ruutudeks, keskele vajutasin suuremat sorti pitsiga õrnalt rõnga. Viilutasin peedi küllaltki õhukeselt, iga rõngakese sisse läks üks viil. Kõige peale pudistasin sinihallitusjuustu, või siis muud juustu. Pean ütlema, et kuna mulle sinihallitusjuust väga maitseb, teen edaspidi ainult sellega. Fetajuust ja valgehallitus sobivad ka, aga sinihallitus on ikkagi parim. Küpsetasin ahjus umbes 200-210 kraadi juures, valmivad ruttu, piilu aknast, kui juust sulanud ja taigen kollane, on suupiste valmis. Sobib serveerida  kohe ja ka hiljem. Kindlasti läheb retsept kordamisele! Tegelikult on juba läinud!

Katt

Advertisements

One thought on “Peedi ja sinihallitusjuustu lehttaignapirukad

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s