Külma sügisõhtu soojendav kanasupp

Ja tuligi sügis! Ja kohe ka soojad supid! Supp ja külm sügisilm on nii hea kooslus, et patt oleks nendest kanatükkidest olnud midagi muud valmistada. Retsept käibel juba mõnda aega, tõenäoliselt taaskord mõnest vanast Kodukirjast. Mina teen suppi väga suure koguse, nii saan järgmisel (ja ka ülejärgmisel) päeval mureta olla. Kui soovid väiksemat kogust, jaga koostisained lihtsalt pooleks. Supp valmib üsna kiiresti ja on väga maitsev!

Hiiglasliku potitäie jaoks:

  • 700 g kanafileed
  • 4 keskmist porgandit
  • 2 suuremat porrut
  • 3 sellerivart
  • 3 keskmist sibulat
  • 2 suuremat pastinaaki
  • 2 purki purustatud tomateid
  • 4 puljongikuubikut (nt aedvilja), soovitan alati osta mahekuubikuid, mis ei sisalda naatriumglutamaati ja muud sodi
  • 2 tl punet
  • pipart ja soola maitse järgi
  • 2-3 spl oliivõli
  • 1.6 l leiget vett
  • 200 g sulatatud juustu
  • 5 küüslauguküünt
  • peale petersell

IMG_3459

Kõigepealt puhastasin ja tükeldasin sibulad ja porru ning pruunistasin neid paksupõhjalises potis oliivõlis. Koorisin porgandid ja pastinaagi, tükeldasin need, samuti selleri. Lisasin porru-sibula segule. Segasin läbi ning lisasin vee. Edasi ootasin pisut, kuni supp korraks keema läks ning lisasin tükeldatud kanafilee, purustatud tomatid ja puljongikuubikud. Peale kuubikute lahustumist, lisasin jupp haaval sulatatud juustu, see peaks ilusti supivedeliku hulka sulama. Nüüd vaja veel umbes 20-30 minutit keeta. Enne serveerimist lisasin purustatud küüslaugud, pune ja ka peterselli. Lihtsalt suurepärane.

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s