Õunavorm, kõige lihtsam!

Olen seda õunavormi teinud tänaseks 5-6 korda, täpselt ei mäletagi. Retsepti kirjutamine aga muudkui venis… Ma ei teagi miks. Tõenäoliselt kehva pildimaterjali tõttu. Täna hommikul aga ühe armsa inimsega juttu ajades ja oma õunavormist rääkides, koputati minu blogipidaja hingele, et miks ei ole antud õunavormi kohta võimalik veel lugeda.  Lugu lihtsamast lihtsam, algmõte pärit Selveri lehelt.

30 cm x 24 cm vormi jaoks:

  • pisut võid vormi määrimiseks
  • 12-14 keskmist õuna
  • 3 muna
  • 3 dl pruuni (rafineerimata) suhkrut
  • 150 g kookosrasva (võid vabalt teha ka võiga)
  • 1.5 dl täisteranisujahu (sobib ka tavaline nisujahu)
  • 3.75 dl ehk pisut alla 4 dl kookoshelbeid

IMG_3452

Kõigepealt määri vorm võiga, koori ja puhasta õunad ning lõika sektoriteks (üks õun 4-5 sektoriks), laota põhajale. Kausis segasin muna ja suhkru, vahustasin helekollaseks vahuks. Sinna hulka lisasin jahu, sulanud kookosrasva ja ka kookoshelbed. Saadud segu laotasin õuntele, küpsetasin veidi alla 200 kraadises ahjus 20 minutit ja valmis! Väga lihtne ja hea, serveerisin kausikestes, kõrvale jäätis. Ruttu küpsetama, kuniks veel kodumaiseid õunu naeruväärselt palju saada!

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s