Õunavorm, kõige lihtsam!

Olen seda õunavormi teinud tänaseks 5-6 korda, täpselt ei mäletagi. Retsepti kirjutamine aga muudkui venis… Ma ei teagi miks. Tõenäoliselt kehva pildimaterjali tõttu. Täna hommikul aga ühe armsa inimsega juttu ajades ja oma õunavormist rääkides, koputati minu blogipidaja hingele, et miks ei ole antud õunavormi kohta võimalik veel lugeda.  Lugu lihtsamast lihtsam, algmõte pärit Selveri lehelt.

30 cm x 24 cm vormi jaoks:

  • pisut võid vormi määrimiseks
  • 12-14 keskmist õuna
  • 3 muna
  • 3 dl pruuni (rafineerimata) suhkrut
  • 150 g kookosrasva (võid vabalt teha ka võiga)
  • 1.5 dl täisteranisujahu (sobib ka tavaline nisujahu)
  • 3.75 dl ehk pisut alla 4 dl kookoshelbeid

IMG_3452

Kõigepealt määri vorm võiga, koori ja puhasta õunad ning lõika sektoriteks (üks õun 4-5 sektoriks), laota põhajale. Kausis segasin muna ja suhkru, vahustasin helekollaseks vahuks. Sinna hulka lisasin jahu, sulanud kookosrasva ja ka kookoshelbed. Saadud segu laotasin õuntele, küpsetasin veidi alla 200 kraadises ahjus 20 minutit ja valmis! Väga lihtne ja hea, serveerisin kausikestes, kõrvale jäätis. Ruttu küpsetama, kuniks veel kodumaiseid õunu naeruväärselt palju saada!

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s