Siidriga seafilee ja soe suvikõrvitsa salat ehk kui lapsed magavad

Ühel hommikul lihtsalt tuli selline tunne, et täna peab tegema õhtuks, kui elamine vaikne ja unne vajunud, midagi erilist ja maitsvat. Mõte seafileest midagi teha oli olemas juba mitu päeva. Lugesin nimelt andeka blogipidaja Tuuli Mathiseni toidublogist, kuidas ta jube kiirelt siga siidris teeb ning et kuidas maitse on nii hea, et…et… Igatahes tahtsin proovida. Eriti kuna olen õnnistanud sellise toreda vennaga, kes kodus ise õunasiidrit (ja loomulikult ka õunaveini) teeb. See siideri oli samut nii hea, et tegelikult tundus alguses seda seafileele “raisata” justkui vale. Igatahes. Siit ta tuleb!

IMG_3489

  • 6 seafileed (liblikfileed)
  • 3 dl õunasiidrit
  • 2 spl magusat sinepit (Meira).  Meie kodus taaskord  selle sinepi vaimustus
  • 1.5 dl 10 % toidukoort (oleks ikkagi pidanud vahukoort kasutama, sest jäi pisut vedel)
  • maitse järgi soola ja pipart

Praadisin fileed kahelt poolt kiiresti pruuniks, pann oli väga kuum, kokku kulus aega ühele tükile umbes 12-13 minutit (ühele poolele siis umbes 6-7 min), eelnevalt maitsestasin soola ja pipraga. Kui liha oli küps, tõstsin ta kõrvale oma aega ootama. Pannile jäänud lihamahlad ja muu olluse jätsin sinnapaika, valasin peale õunasiidri ning lasin selle keema. Segasin pannile jäänud lihajäänustega läbi ning lisasin sinepi, segasin uuesti ning valasin peale koore. Minul kippus kaste pisut tükki minema, võib olla oli põhjuseks  liiga naturaalne siider.. ma ei teagi. Ajasin kastme igaks juhuks läbi sõela ning jätsin serveerimist ootama. Maik on muidugi niivõrd hea, et seda kastet hakkangi tegema, nii jõululauale kui sünnipäevadeks.

Kõrvale tegin sooja suvikõrvitsa salati

  • 1 keskmine suvikõrvits (heleda ja pehme koorega, seega ei koorinud)
  • 1 pikk kurk
  • 2 keskmist õuna (kuldrenett)
  • 3 tl (võib ka rohkem) kuivatatud punet
  • paar peotäit rohelist kraami (rukola jms)
  • basiilikuga maitsestatud oliivõli
  • soola ja pipart

IMG_3494

Tükeldasin suvikõrvtisa, tegin sellised suuremad kuubikud ja muud käepärased kujundid. Praadisin neid pannil vähese oliivõliga, just nii palju, et olid kergelt pehmed, aga mitte liiga palju. Raputasin pune sinna otsa ja jätsin nad termosesse oma aega ootama. Samasugused, või pisut väiksemad kuubikud tegin ka õuntest. Edasi viilutasin pika kurgi, kuid tegin seda koorimisnoaga (vt pilti), nii jäi kuidagi, eksklusiivsem😀.

IMG_3498

Sõelal pesin rohelise ja jätsin nõrguma. Kui liha oli valmis, segasin salatiasjad kokku, nii jäi salat kergelt soe, kuid kurk ja õunad ei läinud soojuse tõttu pehmeks. Muidugi lisasin salatile oliivõli, mis juhtus mul olema mõnusalt basiiliku maitsega. Pisut ka soola ja pipart.

IMG_3516

Igatahes, klaas valget veini juurde ja elu on ilus! Ja kui sel hetkel arvad, et elu ei saa ilusamaks minna, siis võta külmkapist kreembrülee (retsept SIIN), kõrveta kiirelt suhkur ja naudi, nii et silmad heldimusest niisked!

IMG_3514

Elu ilusaks,

Katt

PS 40 postitust täis!

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s