Krõbe pähklimüsli

Müsli on nii hea ja universaalne toit! Eriti kui käimas on sellised kiired ajad, just nagu mul praegu. Teed pühapäeva hommikul suure purgi müslit ja nädal on hooleta. Lisaks on kodu mõnusat sooja küpsetise lõhna täis! Tervislik veel ka. Meil süüakse müslit palju, probleemiks on pidevalt müsli vähesus 😀 Konkreetne retsept on meie köögis kasutusel juba aastaid, nii et käigus juba väga välja kujunenud ainete vahekorrad. Parim piimaga! Ühel talvel olen müslit teinud ka kingikottidesse ning kasutajakommentaaridest selgus, et tuleb ka sel talvel suurem müslitegu ette võtta.

Suure purgi jaoks:

  • 1 l (või õige pisut vähem) täistera kaerahelbeid
  • 1.5 dl kaerakliisid
  • 1 pakk seemnesegu (leiva jaoks mõeldud 150g)
  • 9 spl kookoshelbeid
  • umbes 100 g purustatud metsapähkleid
  • umbes 100 g purustatud mandleid, kui on kodus rohkem mandleid, panen rohkem, sama kehtib metsapähklitele
  • 12 spl rafineerimata suhkrut
  • 9 spl oliivõli
  • 9 spl külma vett
  • 2-3 tl kaneeli, või näiteks piparkoogimaitseaineid
  • soovi korral (loe: kui kodus juhtub olema) segan juba jahtunud müslile hulka tükeldatud kuivatatud aprikoose, kirsse jne.

IMG_3532

Tegemine on väga lihtne: segan suures kausis kõik kuivained kokku, teises kausis ühendan õli,vee ja suhkru. Seejärel valan õlisegu kaerahelbesegule, laotan küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (see kõige suurem) ning küpsetan 180-190 kraadises ahjus, aeg-ajalt segades, kuni müsli on krõbe. Kindlasti lase korralikult jahtuda ja alles siis pane müslipurki või kotti.  Seekordsele teole viskasin hulka suure peotäie kuivatatud jõhvikaid.

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s