Kanawrap ehk mähik

Kõigepealt, Eesti Keele Insituut soovitab wrapi asemel kasutada sõna mähik või räpp…. Mähik tundus vähem imelik… Nii et edaspidi kasutan sõna mähik (kõlab nagu miski elektroonika vidin).

Kui on isu värske suutäie järele, siis mähik on just see õige valik. Eriti sobilik praegu, kui kohe-kohe läheb lahti piparkoogine jõulutrall.  Antud kogusest jätkub kahele näljasele või neljale veidi vähem näljasele 🙂

IMG_3656

  • 4 täisteranisu mähikut
  • 400-450g kanafileed või kintsuliha
  • pool suurt kurki (umbes 150g)
  • üks suur paprika, kasutasin oranži, sest need olid poes hetkel kõige värskema näoga
  • 8 kirsstomatit (umbes 100g)
  • 50 g mahedamaitselist majoneesi
  • 40g hapukoort
  • soola ja pipart liha maitsestamiseks
  • 1-2 tl kuivatatud basiilikut
  • ja soovi korral Kuldna hakklihamaitseainet, et pisut särtsu anda (Kuldna tooted ei sisalda naatriumglutamaati)

Hommikul praadisin pannil kanatükid, maitsestasin soola ja pipraga ning jätsin jahtuma. Enne lõunasööki tükeldasin kurgi,paprika ja kana. Poolitasin tomatid. Valasin peale majoneesi ja hapukoore, sinna peale puistasin basiiliku ja maitseaine. Segasin kõik omavahel kokku ning proovisin. Alati soovitan proovida ja siis pisut timmida ja üht-teist lisada. Proovimiseta ei tule midagi välja. Kui segu valmis, võtsin mähiku, tõmbasin mõlemalt poolt kergelt niiske käega üle ning kuumutasin pannil mõlemalt pool 15-20 sekundit. Seejärel võtsin mähiku taldrikule, tõstsin veerand segust sinna peale ja keerasin ta kokku. Kõige kindlam jääb kui keerad kõigepealt alumise osa peale ja siis küljed, umbes nagu imiku mähkimine teki sisse 🙂 Hea, lihtne ja värskendav söök!

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s