Mardipäeva kamavaht pohladega

Head mardipäeva!

Kui uksetaguseid külastada ei viitsi/jõua või vanuse tõttu pole enam sobilik, siis ühe korraliku lõunasöögi rahvusköögi ainetel võiks ikkagi maha pidada! Mardihani jääb küll sel korral tegemata, aga tanguputru ja kamavahtu peab saama!

IMG_3665

Antud kogusest saab 5-6 pokaalitäit.

  • 3 dl vahustamata vahukoort
  • 300 g kohupiimapastat (ricotta)
  • 50 g hapukoort
  • 100 g kamajahu
  • 70 g suhkrut

Suures kasusis vahustasin vahukoore, teises segasin omavahel kõik muud ained. Ettevaatlikult segasin kama-kohupiima segu vahukoore hulka ning panin mõneks ajaks külmkappi tahenema.

Pohla toormoos:

  • 200 g külmutatud pohli
  • 75 g suhkrut

Kõigepealt jätsin pohlad toatemperatuurile sulama, kui nad olid juba enam-vähem pehmed, segasin juurde suhkru ja, kasutades saumiksrit, purustasin kõik ühtlaseks. Ega edasi polegi muud, kui kamavaht pokaali, toormoos peale ja midagi ilusat ka kaunistuseks. Toormoosi ei soovita väga varakult vahule valada, sest hape kipub seal ikkagi vahu  kallale ja rikub seistes magustoidu kaubandusliku välimuse.

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s