Mardipäeva kamavaht pohladega

Head mardipäeva!

Kui uksetaguseid külastada ei viitsi/jõua või vanuse tõttu pole enam sobilik, siis ühe korraliku lõunasöögi rahvusköögi ainetel võiks ikkagi maha pidada! Mardihani jääb küll sel korral tegemata, aga tanguputru ja kamavahtu peab saama!

IMG_3665

Antud kogusest saab 5-6 pokaalitäit.

  • 3 dl vahustamata vahukoort
  • 300 g kohupiimapastat (ricotta)
  • 50 g hapukoort
  • 100 g kamajahu
  • 70 g suhkrut

Suures kasusis vahustasin vahukoore, teises segasin omavahel kõik muud ained. Ettevaatlikult segasin kama-kohupiima segu vahukoore hulka ning panin mõneks ajaks külmkappi tahenema.

Pohla toormoos:

  • 200 g külmutatud pohli
  • 75 g suhkrut

Kõigepealt jätsin pohlad toatemperatuurile sulama, kui nad olid juba enam-vähem pehmed, segasin juurde suhkru ja, kasutades saumiksrit, purustasin kõik ühtlaseks. Ega edasi polegi muud, kui kamavaht pokaali, toormoos peale ja midagi ilusat ka kaunistuseks. Toormoosi ei soovita väga varakult vahule valada, sest hape kipub seal ikkagi vahu  kallale ja rikub seistes magustoidu kaubandusliku välimuse.

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s