Kadripäeva kruubipuder

Vana klassika. Eriti hea praegu, kui rahvakalender igasuguseid pühasid täis. Paljudele kindlasti igav toit, kuid minu lapsepõlves eriti tangu- ega ka kruubiputru ei söödud, nii olen avastanud selle võrratu maitse alles hiljuti. Väga lihtne teha ja kohe selline öko/folk tunne tuleb peale! Muidugi peab mainima, et klõpsi kuidas tahad, no ei saa seda odra jupstükki pildile isuäratavana, aga kallis lugeja, ära lase ennast sellest häirida!

Näljasele kambale võtsin:

  • 6 dl odrakruupe
  • 5 väikest sibulat (nad olid ikka päris tillukesed )
  • 1.6-1.7 l vett
  • 100 g võid
  • 1.6 l vett
  •  300 g suitsupeekonit
  • maitsestamiseks soola

Kõigepealt loputasin kruubid mitu-mitu korda veega ja jätsin nad paariks tunniks vette likku. Umbes 1.5 tundi enne eeldatavat pudru söömist sulatasin paksupõhjalises potis või, lisasin nõrutatud kruubid ja pruunistasin pisut. Seejärel siputasin pisut soola peale ning valasin ka eelnevalt keema lastud vee. Nüüd pole muud kui korralikult aeg-ajalt segada ja madalal tulel vähemalt tund hautada. Samal ajal praadisin sibulad (mitte väga pisikesed tükid) ning peekoni. Enne serveerimist segasin kõik suures potis läbi. Talvisel perioodil tuleb kindlasti veel ja veel meie lauale!

IMG_3691

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s