Kadripäeva kruubipuder

Vana klassika. Eriti hea praegu, kui rahvakalender igasuguseid pühasid täis. Paljudele kindlasti igav toit, kuid minu lapsepõlves eriti tangu- ega ka kruubiputru ei söödud, nii olen avastanud selle võrratu maitse alles hiljuti. Väga lihtne teha ja kohe selline öko/folk tunne tuleb peale! Muidugi peab mainima, et klõpsi kuidas tahad, no ei saa seda odra jupstükki pildile isuäratavana, aga kallis lugeja, ära lase ennast sellest häirida!

Näljasele kambale võtsin:

  • 6 dl odrakruupe
  • 5 väikest sibulat (nad olid ikka päris tillukesed )
  • 1.6-1.7 l vett
  • 100 g võid
  • 1.6 l vett
  •  300 g suitsupeekonit
  • maitsestamiseks soola

Kõigepealt loputasin kruubid mitu-mitu korda veega ja jätsin nad paariks tunniks vette likku. Umbes 1.5 tundi enne eeldatavat pudru söömist sulatasin paksupõhjalises potis või, lisasin nõrutatud kruubid ja pruunistasin pisut. Seejärel siputasin pisut soola peale ning valasin ka eelnevalt keema lastud vee. Nüüd pole muud kui korralikult aeg-ajalt segada ja madalal tulel vähemalt tund hautada. Samal ajal praadisin sibulad (mitte väga pisikesed tükid) ning peekoni. Enne serveerimist segasin kõik suures potis läbi. Talvisel perioodil tuleb kindlasti veel ja veel meie lauale!

IMG_3691

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s