Werneri juustukook hapukoorekreemiga, otsingud jätkuvad

IMG_3888

Werneri koogid on üldse ühed jube head koogid, selles pole kahtlustki. Mõned hõrgutised on küll minu maitsele ehk pisut liiga uuemeelsed (piparmünt ja metsmaasikas), kuid hapukoorekreemiga juustukook on klassikaline kook, mida aeg-ajalt peab saama. Nii tekkis  mõte seda ka ise teha. Retsepti muidugi niisama ei saa, internetis on mõned variandid liikvel, kuid päris originaali mitte. Olen ise nüüd päris mitu korda küpsetanud erinevaid variante ja enam ei oska öelda ei mina ega ka mu koogi-publik, mis on kõige õigem. Kuid see konkreetne variant on meie arvates vist kõige lähdasem ja lihtsalt niisamagi selline luksus, mida peab saama!

IMG_3817

24cm läbimõõduga koogi jaoks

Põhi:

  • 200 g Digestive küpsiseid
  • 100 g võid (kergelt sulatatud)
  • 0. 5 soola (võid ka ära jätta, kuid minu arust annab sellise hea knihvi juurde)

Toorjuustust sisu:

  • 600 g Philadelphia maitsestamata toorjuustu
  • 200 g paksu Kreeka  jogurtit
  • 100 g paksu 20-30% hapukoort
  • 4 muna
  • 1.5 tl vaniljeekstrakti
  • 150 g suhkrut

Kate:

  • 400 g paksu hapukoort
  • 100 g suhkrut

Kõigepealt võtsin toorjuustu, muna ja teised täidise ained soojenema. Purustasin köögikombainis küpsised, valasin hulka sulanud või ja soola ning surusin küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja pisut ka äärtele. Panin täidise tegemise ajaks külmkappi. Edasi vahustasin kergelt suures kausis toorjuustud, lisasin jogurti, hapukoore ja suhkru, ka vaniljeekstrakti. Seejärel munad. Kui kõik omavahel ilusti segunenud, valasin koogivormi ja panin u 170-180 kraadisesse ahju üheks tunniks. Vahepeal peab piiluma, et kook pealt liiga kiirelt ei pruunistuks! Siis vähenda kindlasti kuumust. Kui toorjuustusisu tardunud ja kergelt jumekas, võta kook ahjust välja ja vala peale hapukoore ja suhkru segu ning jäta jahtuma. Kook peab kindlasti seisma ööpäeva külmkapis, kuid kõige parem on ta koguni ülejärgmisel päeval! Tegemine liigagi lihtne ja maitse lihtsalt oivaline!

IMG_3826

Katt

2 thoughts on “Werneri juustukook hapukoorekreemiga, otsingud jätkuvad

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s