Verivorstipirukas

Head uut aastat ja olgu uus alati parem kui eelmine! 2013 oli üks kummaline aasta, täis suuri rõõme ja samas ka muret ja muutuseid. Ja nüüd? Mis muud kui kevadet ootama!

Kindlasti on kõigil veel külmkapis vedelemas mõned verivorstid, kuid isu nende järele ei ole enam sama, mis detsembri alguses. Heaks lahenduseks on see lihtne pirukas. Ideed tutvustati sellel jõuluajal mitmes ajakirjas ja ajalehes, muidugi ka nami-namis.

Siinkohal pean kindlasti mainima, et tegin sel aastal esimest korda elus ise verivorsti! Kohe päris verest ja soolikast ja pekist ja tangust. Väga kihvt! Aitäh Üllele ja tema suurepärasele emale!

IMG_3840

  • 400-500 g valmis lehttaignat (sõltub, millise pakendi poest saad)
  • 3-4 verivorsti
  • 1-3 spl pohlamoosi, mina tegin vürtsika mustsõstramoosiga (retsept SIIN)
  • meelepäraseid maitseaineid

Kõigepealt võtsin taigna paariks tunniks toatemperatuurile sulama. Panin ahju sooja u 210 kraadi peale.  Rullisin taigna laiali, määrisin moosiga kokku ja pudistasin verivorsti sisu sinna peale.  Kuna olen igasguguste vürtside ja ürtide hull, siis mina raputasin veel pisut punet ja muskaati sinna otsa. Pisut ka tavalist pipart. Edasi keerasin taigna rulli, nagu teeks rullbiskviiti ja lõikasin sellised parajad 1-2 cm paksused lõigud. Asetasin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pistsin ahju. Küpseb üsna kiirelt, rull on valmis, kui taigen on ilus kuldpruun.

Katt

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s