Verivorstipirukas

Head uut aastat ja olgu uus alati parem kui eelmine! 2013 oli üks kummaline aasta, täis suuri rõõme ja samas ka muret ja muutuseid. Ja nüüd? Mis muud kui kevadet ootama!

Kindlasti on kõigil veel külmkapis vedelemas mõned verivorstid, kuid isu nende järele ei ole enam sama, mis detsembri alguses. Heaks lahenduseks on see lihtne pirukas. Ideed tutvustati sellel jõuluajal mitmes ajakirjas ja ajalehes, muidugi ka nami-namis.

Siinkohal pean kindlasti mainima, et tegin sel aastal esimest korda elus ise verivorsti! Kohe päris verest ja soolikast ja pekist ja tangust. Väga kihvt! Aitäh Üllele ja tema suurepärasele emale!

IMG_3840

  • 400-500 g valmis lehttaignat (sõltub, millise pakendi poest saad)
  • 3-4 verivorsti
  • 1-3 spl pohlamoosi, mina tegin vürtsika mustsõstramoosiga (retsept SIIN)
  • meelepäraseid maitseaineid

Kõigepealt võtsin taigna paariks tunniks toatemperatuurile sulama. Panin ahju sooja u 210 kraadi peale.  Rullisin taigna laiali, määrisin moosiga kokku ja pudistasin verivorsti sisu sinna peale.  Kuna olen igasguguste vürtside ja ürtide hull, siis mina raputasin veel pisut punet ja muskaati sinna otsa. Pisut ka tavalist pipart. Edasi keerasin taigna rulli, nagu teeks rullbiskviiti ja lõikasin sellised parajad 1-2 cm paksused lõigud. Asetasin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pistsin ahju. Küpseb üsna kiirelt, rull on valmis, kui taigen on ilus kuldpruun.

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s