Granaatõunajäätis, lihtsalt!

Jäätis on selline magustoit, et kui peaksin valima ühe toidu, mida terve oma ülejäänud elu süüa, siis …see oleks jäätis. Jäätisemasinat mul küll ei ole ja ka poe valik on Eestis üsna kehv (kui tahaks  glükoosisiirupi ja värvainete vaba), kuid aeg-ajalt saan endale seda luksust ikkagi lubada.  Hädast aitab välja Nigella Lawson, kelle retsepti järgi valmib väga kerge vaevaga ja jäätisemasinat kasutamata suurepärane jäätis.

  • 2 granaatõuna (mina ostsin suurema sületäie talvekaunistuseks vaagnale ja aeg-ajalt eemaldan siis seal mõned jäätise jaoks)
  • 1 suurem laim
  • 170 g tuhksuhkrut
  • 500 ml vahukoort

IMG_4035

Kindlasti soovitan kasutada päris granaatõunu, mitte valmismahla! Maitse erinevus on märkimisväärne. Kõigepealt pesin granaatõunad puhtaks ja lõikasin pooleks. Pigistasin sõela kohal nii palju mahla välja kui vähegi sain, samuti nokkisin sinna seemned jamuljusin viimased sõelal suure lusikaga katki. Pigistasin hulka ka laimi. Segasin juurde tuhksukhrku ning kui suhkur oli sulanud, lisasin vahukoore ning alustasin vahustamist. Peale pehmete vahutippude moodustumist valasin kraami ettevaatlikult külmutamiseks sobilikku karpi, mille sulgesin korralikult. Arvan, et tegu võis olla kahe liitrise karbiga. Külmub üsna kiiresti, esimesi proovi ampse tegime juba 4 tunni möödudes. Kui jäätis täiesti läbi külmub, peab enne serveerimist laskma tal korralikult sulada. Muidu kannatab maitse ja tekstuur. Just pisut sulanuna on jäätis parim!

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s