Granaatõunajäätis, lihtsalt!

Jäätis on selline magustoit, et kui peaksin valima ühe toidu, mida terve oma ülejäänud elu süüa, siis …see oleks jäätis. Jäätisemasinat mul küll ei ole ja ka poe valik on Eestis üsna kehv (kui tahaks  glükoosisiirupi ja värvainete vaba), kuid aeg-ajalt saan endale seda luksust ikkagi lubada.  Hädast aitab välja Nigella Lawson, kelle retsepti järgi valmib väga kerge vaevaga ja jäätisemasinat kasutamata suurepärane jäätis.

  • 2 granaatõuna (mina ostsin suurema sületäie talvekaunistuseks vaagnale ja aeg-ajalt eemaldan siis seal mõned jäätise jaoks)
  • 1 suurem laim
  • 170 g tuhksuhkrut
  • 500 ml vahukoort

IMG_4035

Kindlasti soovitan kasutada päris granaatõunu, mitte valmismahla! Maitse erinevus on märkimisväärne. Kõigepealt pesin granaatõunad puhtaks ja lõikasin pooleks. Pigistasin sõela kohal nii palju mahla välja kui vähegi sain, samuti nokkisin sinna seemned jamuljusin viimased sõelal suure lusikaga katki. Pigistasin hulka ka laimi. Segasin juurde tuhksukhrku ning kui suhkur oli sulanud, lisasin vahukoore ning alustasin vahustamist. Peale pehmete vahutippude moodustumist valasin kraami ettevaatlikult külmutamiseks sobilikku karpi, mille sulgesin korralikult. Arvan, et tegu võis olla kahe liitrise karbiga. Külmub üsna kiiresti, esimesi proovi ampse tegime juba 4 tunni möödudes. Kui jäätis täiesti läbi külmub, peab enne serveerimist laskma tal korralikult sulada. Muidu kannatab maitse ja tekstuur. Just pisut sulanuna on jäätis parim!

Katt

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s