Lihtne tiramisu Nigella moodi

Tiramisut, või selle ühte varianti, tehakse meie kodus tihti. Just seda Nigella varianti, ausalt öeldes ma ei ole selle “päris õige” retseptiga kursiski, nii et ma ei tea kui palju Nigella retsept erineb originaalist, kuid maitselt ei jää peenes restoranis saadule grammigi alla! Lisaks on antud retsept suurepärane võimalus kasutada ohtralt Bailey`s koorelikööri. Võib teha ühte suuremasse kaussi või jagada pokaalidesse.

Paras kausitäis neljale (viiele) tiramisusõbrale:

  • 200 g Ladyfingers küpsiseid (pisikesed biskviitküpsised, nagu pikad sõrmed, ka Savoiardi küpsiste nimega)
  • 180 ml väga! kanget kohvi
  • 125 ml Baileyse likööri
  • 1 muna
  • 40 g suhkrut
  • 250 g mascarpone juustu
  • peale kakaod

IMG_3945

Kõigepealt segasin madalas supitaldrikus kohvi ja umbes kolmveerand  likööri kogusest. Immutasin selles kergelt küpsiseid, biskviit  tõmbab vedeliku üsna kiirelt endasse, nii et väga hoogu ei tasu minna. Jagasin immutatud küpsistest kihi pokaalidesse. Edasi eraldasin munakollase valgest ning segasin kollase suhkruga ja vahustasin kergelt, kuni munasegu muutus helekollaseks. Segasin hulka likööri ja juustu, ka suhkru. Teises kausis vahustasin munavalge tihkeks ning segasin juustuseguga õrnalt kokku. Jaotasin umbes poole koguse kreemist küpsistele, ladusin uue kihi immutatud küpsiseid ning uuesti kreemi. Lasin seista külmikus 6-7 tundi. Enne serveerimist raputasin peale ohtralt kakaod.  Luksuslik ja lihtne!

IMG_3938

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s