Kõrvitsapüreesupp

Kõrvits? Kõrvits. Kõrvits! Kevad läheneb hoogsalt ja kõrvitsavarud kahanevad. Veel on võimalus teha kõrvitsasuppi! Üks ütlemata hea roog! Supi tegemine nõuab ainult saumiksri olemasolu ja pisut aega, kuid seda viimast ka mitte kuigi palju. Oluline on maitsestamine, seda ei saa kindla retsepti järgi teha. Alati peab proovima! Segad, maitsed, segad ja maitsed!

IMG_4263

Suure potitäie jaoks

  • 1.2 kg puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat
  • 0.5 kg kooritud ja tükeldatud kartuleid
  • 1.4 l köögivilja puljongit
  • 3 keskmist sibulat
  • 4-5 küüslauguküünt
  • sibula ja küüslaugu praadimiseks õli
  • 1.5 spl paprikapulbrit
  • 200 g Merevaiku
  • 2-3 spl sidrunimahla
  • pipart
  • 1 tl muskaati
  • 1-2 tl soola
  • peale saiakuubikuid ja rosmariini, aga võib ka muu roheline olla

Kõigepealt koorisin ja tükeldasin köögiviljad, ka sibula ja küüslaugu. Viimased kaks viskasin suurde paksupõhjalisse supipotti ja lisasin suure sortsu õli. Kuumutasin sibula klaasjaks ning lisasin paprikapulbri. Kohe võib peale kallata ka kõrvitsa- ja kartulikuubikud ning puljongi (1.4l puljongi jaoks kasutan 3 kuubikut). Edasi polegi muud kui kartul ja kõrvits pehmeks keeta ning seejärel püreerida. Kui püree peaaegu valmis, lisasin pipart, muskaati, soola ja sidrunimahla. Võimalik, et soola läheb rohkem/vähem, seetõttu alusta mõõdukalt, maitse ja lisa. Samal ajal segasin hulka ka Merevaigu ning lasin kõik korraks veel keema. Kui supp tundub liiga vedel, lase lihtsalt madalal kuumusel vedelikul aurustuda. Serveerimiseks sobivad hästi saiakuubikud ja värsket rohelist.

Ilusat kevadeootust!

Katt

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s