Krõbedad kikerherned

IMG_4303

Vastlapäev! Kui hernesuppi teha ei viitsi, või pole lihtsalt suurem asi (herne)supi sõber, võib oma portsu hernelisi süüa näiteks sellisel moel – ahjus röstituna ja idamaiste maitsetega. Kikerherneste röstimiseks on variante palju, mina panen just need maitseained, mis parasjagu kapis olemas.  Kahest purgist saab ühekordse kihi suurele ahjuplaadile.

  • 2 purki kikerherneid (à 400 g)
  • 1-1.5 spl oliivõli
  • 1 spl paprikapulbrit
  • 1 tl soola
  • 1 tl garam masala segu
  • 0.5-1 spl suhkrusiirupit
  • 1 tl kurkumit
  • kui soovid vürtsikamat elamust, pane veel 0.5 tl tšillihelbeid

Kurna kikerherned ja loputa külma veega, jäta köögipaberile kuivama. Kikerherned peavad olema TÄIESTI kuivad, muidu ei küpse midagi krõbedaks. Eemalda lahtised kestad ja vaata, et nad tõesti oleksid kuivad ja õhu käes tahenenud. Keskmises kausis sega omvahel kõik ülejäänud osad ning sega hernestega korralikult kokku. Õliga ei tasu liialdada, muidu võivad samuti nätskeks jääda. Sega kõik läbi ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühekordse kihina. Pista ahju ja küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit, seejärel võta nad välja ja lase toatemperatuuril taheneda/jahtuda, sel ajal eemaldub veel viimanegi niiskus. Seejärel pista uuesti ahju ja rösti veel umbes 20 minutit. Kui kõik läheb õigesti ja õnne on ka, siis tulevad nii krõbedad suupisted, et käsi läheb uuesti ja uuesti kausi kallale. Mõnus ja tervislik asendus kõikvõimalikele kartulikrõpsudele ja muudele snäkkidele!

Vastlad juhhei!

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s