Kohupiimavorm ricottast puuviljadega

Selle vormi sünd on seotud  ricotta parim enne kuupäeva armutu lähenemisega. Ma suhtun toidu halvaks laskmisesse üsna kirglikult ning seetõttu pidin kiiresti midagi välja mõtlema. Munade ja kohupiima vahekorra leidsin “Kohupiima- ja kodujuusturaamatust”. Lisaks on varsti käes aasta kuumim aeg kohupiima/rosinate/muu hea kraami kasutamiseks!

  • 3 õuna, koorida, puhastada ja õhukeselt viilutada
  • 2 banaani, koorida ja viilutada
  • 6 muna
  •  750 g ricotta kohupiimapastat, kasutan Otto pastat
  • 3 sl mannat
  • 200 g  sulanud võid
  • 150 g suhkrut
  • 80 g rosinaid (võid ka rohkem panna, mul olid lihtsalt otsas)
  • 100 g mandlilaaste (võid ka ilma teha)
  • 2 tl kaneeli
  • 0.75 tl soola
  • 2 tl vanillsuhkrut

IMG_4315

Kõigepealt valmistasin ette õunad ja banaanid, ladusin nad klaasist suurde ahjuvormi, mille põhja määrisin võiga, määrimiseks vajaliku või näpistasin sellest 200 grammist. Seejärel panin ahju sooja 200 kraadi peale. Vahustasin kergelt sulanud või suhkruga, segasin hulka rosinad (ma loputan alati rosinaid sooja veega mitu korda). Eraldi kloppisin lahti munad, kuid muud asjad lisasin lihtsalt järjest võisegule juurde. Kui tükiline vorm ei ole just sinu jaoks, ära mandleid pane! Edasi valasin segu puuviljadele ja küpsetasin u 45 minutit. Väga lihtne toit ja väga maitsev!

IMG_4330

 

Katt

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s