Sibula-kana pirukas

Aeg-ajalt lihtsalt tuleb selline kange lahtise piruka isu. See isu ei küsi nädalapäevast ega kellaajast, ei külmkapi olukorrast ega … Seekord olid kapis kana kintsulihad ja palju sibulaid. Nii et pikka mõtlemist ei olnud. Piruka täidise jaoks tehtav kaste on väga universaalne (jahukaste+juust+muna), seda võib muu piruka peal ka kasutada. Tõenäoliselt olen selle vahekorra taaskord mõnest vanast Kodukirjast endale välja kirjutanud.

Kõigepealt tegin põhja, selleks kasutan oma kümneid kordi läbi proovitud pirukapõhja retsepti. Tänaseks päevaks olen muutnud vaid seda, et küpsetan põhja pisut ette. 28 cm läbimõõduga vormi jaoks:

  • 150 g kodujuustu
  • 150 g pehmet rasvainet ( või/margariin)
  • 4 dl jahu (võib ka täistera olla)
  • 0.5 tl soola
  • 1 tl suhkrut

Segan kõik kokku ja panen täidise tegemise ajaks külmkappi.

Täidis:

  • 450 g kana kintsuliha + soola ja pipart praadimisel
  • 600 gpuhastatud sibulat,  kasutasin salatisibulat, on veidi pehmema maitsega
  • 1-2 spl võid praadimiseks
  • 130 g riivjuustu
  • 2 dl kohvikoort
  • 2 dl piima
  • u 1 spl jahu
  • 1 muna
  • veel maitse järgi soola ja pipart

IMG_4370

Tükeldasin kanaliha ja praadisin soola ja pipraga maitsestatult valmis, jätsin jahtuma. Puhastatud ja tükeldatud (tüki suurus on täiesti suvaline, tegin pigem ristkülikukujulised ja mitte väga väiksed) sibulad kuumutasin pannil natukeses võis, umbes nii kaua kui muutus klaasjaks. Tõstsin kõrvale. Umbes sellel ajal võtsin taigna külmikust välja ning surusin selle rasvainega määritud pirukavormi põhja ja ka äärtele ning küpsetasin 200 kraadises ahjus 8-10 minutit. Samal pannil, millel praadisin sibulaid, tegin ka kastme. Selleks valasin pannile piima ja kohvikoore ning sõelusin peale jahu. Põhimõtteliselt toimub selles etapis jahukastme tegemine, mille lõpus lisad riivitud juustu ja lahtiklopitud muna, enne muna maitsesin ning lisasin veidi soola. Järgmisena ladusin eelküpsetatud põhjale kanatükid, siis sibulatükid ning kõige peale kastme. Ahjus küpses kuldpruuniks u 40 minutiga 200 kraadi juures. Soovitan soojalt!

 

Katt

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s