Kookose-mustsõstra muffinid

Üks paremaid muffineid, mida teinud olen. Seest piisavalt mahlane, pealt krõbe. Mõnus kontrastne sõstar ning leebe kookos. Samuti on viimane aeg kasutada külmkappi seisma jäänud sügavkülmutatud marju. Kohe-kohe on ju rabarberi aeg  käes! Retsept pärit raamatust “Hommikusöögid”, kus originaal retsept on vaarikatega, tavalise või ning kohvikoorega. Mina kasutasin sõstraid ning kookosrasva ja -piima. Nii muutusid muffinid ka piimavabaks.  Antud kogustest peaks retsepti järgi tulema 12 muffinit. Millegipärast tuli mul 24. Kasutasin tavalist 12 auguga muffinipanni. Võib-olla on asi sellest, et ma ei täida vorme kunagi päris ääreni, vaid jätan piisavalt ruumi kerkimiseks.

  • 4 dl jahu
  • 2 dl suhkrut
  • 1 spl vanillsuhkrut
  • 1 spl küpsetuspulbrit
  • 2 muna
  • 120 g kookosrasva (kui soovid, kasuta võid, nagu originaalis on kirjas)
  • 2 dl kookospiima, kasutasin Extra Creamy`t (originaalis kohvikoor)
  • 190 g kookoshelbeid
  • 3 dl külmutatud mustsõstraid

IMG_4483

Alustasin jahu ja suhkru ning muude kuivainete mõõtmisega suurde kaussi. Teises segasin munad, kookospiima ning sulatatud kookosrasva. Ühendasin omavahel. Lisasin kookoshelbed ning segasin läbi. Kui kasutad kookosrasva pea meeles, et rasv tahkeneb peaaegu koheselt kui puutub kokku külmutatud marjadega. See muudab muffinivormidesse taigna jagamise pisut keerulisemaks, kuid mitte oluliselt. Kasutasin paberist muffinivorme metallist vormi vooderdamiseks, täitsin vormi umbes kolmveerandini või isegi vähem. Küpsetasin u 180 kraadises ahjus 15 minutit.

Katt

 

 

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s