Kana-korma

Ühel õhtul, kui kapis vaid valitud asjad (nagu ikka, on minu kapis alati kana ja sibulat ning hunnik vürtse), otsisin retsepti, mis tunduks põnev ning minu jaoks uus. Ja et mitte midagi poest juurde tooma ei peaks. Sellise retsepti leidsin “Talvetoitude” raamatust ja nimeks kana-korma. Väga mõnus vürtsikas suutäis ja äärmiselt kiire valmistada! Juurde keetsin pikateralist riisi. Ma ei järginud retsepti rida-realt, tegin mõned asendused jm nipet-näpet mugandust.

IMG_4519

  • 350 g kanafileed
  • kana praadimiseks kookosrasva, aga sobib ka tavaline õli
  • 1 suur sibul
  • 4 küüslauguküünt
  • 2 dl tomatipüreed
  • 2 dl kookospiima
  • pöidlasuurune jupp ingverit riivitult
  • 2 tl suhkrut
  • 1 tl soola
  • väike peotäis India pähkleid, pannil röstitult

Vürtsisegu:

  • 1 tl tšillihelbeid
  • 2 tl kurkumit
  • 1 tl köömneid
  • 1 tl jahvatatud koriandrit
  • 0.5 tl kaneeli
  • 0.5 tl kardemoni
  • 0.5 tl jahvatatud nelki

Kõigepealt segasin kokku maitseained ning tükeldasin sibula, kana ja küüslaugu. Seejärel panin riisi keema. Kuumutasin pannil tasasel tulel mõned minutid vürtse (siinkohal täitus kodu totaalse piparkoogi lõhnaga) ning lisasin siis kana, küüslaugu ja sibula. Praadisin kogu krempli läbi ning lisasin vedelad osad (tomatipasta ja kookospiima). Paari minuti pärast lisasin ingveri, suhkru ja soola ning jätsin kaane alla hauduma, umbes 15 minuti pärast lisasin India pähklid, mis olin eelnevalt pannil kergelt röstinud. Umbes selleks ajaks oli ka riis valmis ning söömine võis alata. Väga kiire ja lihtne toit. Kahju ainult, et keset jaanuari külma seda toitu teha ei mõistnud.

Katt

 

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s