Õunavorm

Mis luksus on keset aprilli küpsetada oma aia õunadest õunavormi! Lihtsalt super! Aga just selline võimalus on mul hetkel käepärast. Keldrist sai välja veetud viimased, tõsi küll suuremas osas oma headuse minetanud, õunad. Kooki teha ei tahtnud, just olid ju laual muffinid, nii et pidi midagi muud välja mõtlema. Internetis ringi hulkudes jäi mitmes kohas silma, et õunauputust likvideeritakse lihtsa vormi näol. Nimelt koorid ja puhastad õunad ning viskad nad võiga määritud vormi. Peale raputad enam-vähem võrdsetes osades riivsaia ja suhkrut ning üle laotada pisikeste või tükikestega. Lihtne mis? Ja väga hea ka, süües tundus küll, nagu sööks tavalist õunakooki. Koguste osas jään vastuse võlgu, arvan, et riivsaia ja suhkrut läks mõlemat 1-2 dl. Vaatasin, et oleks õrna kihiga kaetud. Õunu oli puhastatult ja kooritul umbes kilo. Võid pisut vähem kui 100 g. Eks see selline tunnetamise asi, igatahes kogu see segu muutus ahjus (200 kraadi ja u 45 min) karamelliseks ja koogiliseks. Head isu ja viimaseid õunu!

IMG_4496

 

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s