Õunavorm

Mis luksus on keset aprilli küpsetada oma aia õunadest õunavormi! Lihtsalt super! Aga just selline võimalus on mul hetkel käepärast. Keldrist sai välja veetud viimased, tõsi küll suuremas osas oma headuse minetanud, õunad. Kooki teha ei tahtnud, just olid ju laual muffinid, nii et pidi midagi muud välja mõtlema. Internetis ringi hulkudes jäi mitmes kohas silma, et õunauputust likvideeritakse lihtsa vormi näol. Nimelt koorid ja puhastad õunad ning viskad nad võiga määritud vormi. Peale raputad enam-vähem võrdsetes osades riivsaia ja suhkrut ning üle laotada pisikeste või tükikestega. Lihtne mis? Ja väga hea ka, süües tundus küll, nagu sööks tavalist õunakooki. Koguste osas jään vastuse võlgu, arvan, et riivsaia ja suhkrut läks mõlemat 1-2 dl. Vaatasin, et oleks õrna kihiga kaetud. Õunu oli puhastatult ja kooritul umbes kilo. Võid pisut vähem kui 100 g. Eks see selline tunnetamise asi, igatahes kogu see segu muutus ahjus (200 kraadi ja u 45 min) karamelliseks ja koogiliseks. Head isu ja viimaseid õunu!

IMG_4496

 

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s