Lihtne rabarberikook lapsepõlvest. Nostalgiat kui palju!

Kui aus olla, siis muid rabarberikooke ma lapsepõlvest ei mäletagi. Ja ega ei osanud tahta ka. Kõik keerulisemad tulid oluliselt hiljem ja varjasid kuidagi selle geniaalse koogi minu jaoks ligi kümneks aastaks, tegelikult isegi rohkemaks, kui nüüd näppude peal arvutada. Maitse on sama geniaalne kui tegemine, lihtsuses peitub võlu. Tegemine on väga kiire, nii et ideaalne peale tööpäeva üks mõnus ahjutäis küpsetada. Samuti on toredaks lisaväärtuseks rabarberi suur kogus, mis kooki läheb. Mul on alati kuidagi kahju teha kooki, kuhu on mõeldud panna kaks õuna või kaks rabarberi vart. Sellest koogist jätkub ka järgmiseks hommikuks. Mäletan, et lapsepõlvekodus säilitati seda kooki tükkideks lõigatult plastmassist kaanega kaunistatud karbis. Teate küll neid sakilise servaga ja lillemustriga aluseid, mille kaas ja põhi olid identsed. Ja noh rabarberikoogi lõhn on omaette elamus, mis just õigel ajal krutib suveootust suuremaks ja suuremaks. Jaa, suvi on väga lähedal.

IMG_4665

  • 600-700 g puhastatud ja tükeldatud rabarberit (olen nüüd kooki teinud väga palju ja pean tegema täpsustuse, nimelt on 700 g kanget Eesti rabarberit pisut palju, pigem võiks võtta 600 g või isegi vähem. Ei teagi, kas rabarberid on ajas kangemaks läinud…)
  • 3 suurt muna
  • 300 g suhkrut
  • 380 ml keefiri või hapukoort või petti vms
  • 270 g jahu
  • 0.75 tl soodat
  • näpuotsaga soola

Sellest kogusest tuleb suur klassikaline (u 36 cm x 36 cm) ahjuplaaditäis kooki. Kõigepealt puhastasin ja tükeldasin rabarberi ning keerasin ahju 200 kraadi peale. Vahustasin kergelt munad suhkruga, segasin hulka kuivained ning lõpuks keefiri. Katsin ahjuplaadi küpsetuspaberiga, segasin rabarberitükid taignasse ning valasin plaadile. Küpses kuldkollaseks u 30 minutiga.

Head koogitamist, sõbrad!

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s