Šokolaadi-toorjuustukook

Toorjuustu ma armastan, kohe väga palju. Kõiksugused toorjuustu magustoidud on alati minu teema. Seevastu igasugused toidud, mis liiga kakaopõhiseks kipuvad ei ole seda kohe mitte. Eks sellepärast polnud varasemalt ka šokolaadi ja toorjuustu ühendanud. Originaalne retsept on pärit raamatust  “Juustukoogid” ja on tehtud tumeda šokolaadiga ja veel lisa kakaoga, kuid kuna tume versioon mulle kohe üldse ei istu, tegin enda variandi piimašokolaadiga. Ja ei kahetse! Kook tuleb pisut väiksem kui tavaliselt (24 cm vs 21 cm), kuid on just paras. Nüüd tagantjärgi mõtlen, et oleks pidanud ikka need vuhvel maasikad ka kõrvale tooma, oleks pannud i-le täpi!

IMG_4688

21 cm läbimõõduga koogi jaoks vajad:

Põhi:

  • 150 g Digestive küpsiseid
  • 3 spl sulatatud võid

Täidis:

  • 200 g piimašokolaadi
  • 600 g Philadelphia toorjuustu
  • 1.5 dl suhkrut
  • 1 spl vanillsuhkrut
  • 3 munna
  • 1 dl crème fraiche`i, kuna maitseomadustelt on viimane üsna hapukoore sarnane, julgeksin vajadusel selle asendada paksu hapukoorega

Kõigepealt panin ahju põhja kuumakindla nõu, mille täitsin 2cm ulatuses veega ning lülitasin ahju sisse. Edasi purustasin küpsised ja segasin sulavõiga, surusin küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse vormi ning küpsetasin 175 cm juures 10 minutit (veenõu juba ahjus). Küpsemise ajal sulatasin šokolaadi vesivannil ning jätsin jahtuma. Vahustasin toorjuustu kreemjaks ja kohevaks ning lisasin suhkrud, samal ajal vahustamist jätkatest. Tuletan siinkohal meelde, et toorjuustu komponendid peavad kõik olema kindlasti toatemperatuuril! Seejärel lisasin ükshaaval munad ning crème fraiche`i ja šokolaadi. Korraks vahustasin veel, nii minut paar ja valasin eelküpsetatud põhjale. KÜpses ahjus umbes 50 minutit, oluline on, et kook jääks keskelt kergelt vetruv, st kui liiguta ahjus vormi, siis kook ei tohiks olla üleni tahke. Lõplik tahkumine toimub öösel külmkapis! Alles siis eemaldasin vormi ja paberi.  Enne serveerimist ladusin mõned valgest šokolaadist tehtud lehekesed (kuidas neid teha leiad SIIT) peale ja äärmiselt hea konsistentsiga ning pidulik toorjuustukas oli valmis!

IMG_4730

 

Katt

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s