Isetehtud limonaad piparmündiga

Troopiline kuum sai küll selleks korraks läbi, kuid pikk suvi on veel ees. Selline limonaad sobib ideaalselt kuumal suvepäeval lastele ja ka suurtele maiustamiseks. Väga naturaalne ja lihtne jook. Ja odav, piparmünt on aias võimust võtnud ning põgenenud peenrast, nii et peotäis oksakesi kokku korjata pole mingi kunsttükk. Suvisel ajal on piparmünti muidugi ka turult saada ning paar laimi leiab ikka. Kõigepealt tegin siirupi.

2.5 dl siirpu jaoks:

  • 200 g suhkrut
  • 230 g vett
  • keskmine peotäis piparmünti

Pistsin kogu kupatuse pisikesse potti ning lasin keema ja jätsin tasasele tulele podisema u 20-30 minutiks. Siis on siirup valmis ja põhimõtteliselt võid ta peale maha jahutamist panna külmkappi ootama õiget aega, säilib vabalt 3-4 päeva, võib olla rohkemgi. Meil on lihtsalt alati enne otsa saanud.

1 l limonaadi jaoks:

  • 1.5 dl siirupit
  • 15 keskmist jääkuubikut
  • 2 laimi
  • u 0.75-1 l mullivett, mulle meeldib Saarema nõrgalt gaseeritud

Võtsin liitrise kannu ning kallasin põhja jääkuubikud, seejärel lisasin siirupi ning pigistasin kogu jõudu kasutades sinna juurde veel laimimahla. Viimasena täitsin kannu mulliveega. Super maitsev ja ultra lihtne, tekitab alati külalistes elevust ning nõuandeid seda turustama hakata!

PS Pilt on väga kehv, sest pildistamine tuli meelde alles pimedas.

IMG_4784

 

Katt

 

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s