Isetehtud limonaad piparmündiga

Troopiline kuum sai küll selleks korraks läbi, kuid pikk suvi on veel ees. Selline limonaad sobib ideaalselt kuumal suvepäeval lastele ja ka suurtele maiustamiseks. Väga naturaalne ja lihtne jook. Ja odav, piparmünt on aias võimust võtnud ning põgenenud peenrast, nii et peotäis oksakesi kokku korjata pole mingi kunsttükk. Suvisel ajal on piparmünti muidugi ka turult saada ning paar laimi leiab ikka. Kõigepealt tegin siirupi.

2.5 dl siirpu jaoks:

  • 200 g suhkrut
  • 230 g vett
  • keskmine peotäis piparmünti

Pistsin kogu kupatuse pisikesse potti ning lasin keema ja jätsin tasasele tulele podisema u 20-30 minutiks. Siis on siirup valmis ja põhimõtteliselt võid ta peale maha jahutamist panna külmkappi ootama õiget aega, säilib vabalt 3-4 päeva, võib olla rohkemgi. Meil on lihtsalt alati enne otsa saanud.

1 l limonaadi jaoks:

  • 1.5 dl siirupit
  • 15 keskmist jääkuubikut
  • 2 laimi
  • u 0.75-1 l mullivett, mulle meeldib Saarema nõrgalt gaseeritud

Võtsin liitrise kannu ning kallasin põhja jääkuubikud, seejärel lisasin siirupi ning pigistasin kogu jõudu kasutades sinna juurde veel laimimahla. Viimasena täitsin kannu mulliveega. Super maitsev ja ultra lihtne, tekitab alati külalistes elevust ning nõuandeid seda turustama hakata!

PS Pilt on väga kehv, sest pildistamine tuli meelde alles pimedas.

IMG_4784

 

Katt

 

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s