Banaanijäätis, ühest komponendist

Blogimise vahed venivad kuidagi pikaks. Söögitegemine küll koguaeg toimub, kuid toidud on sellised igapäevased ja mis seal salata, mõnikord ka kehvakesed. Olen nimelt erinevaid marinaade katsetanud, kuid kõik on nii jamad, et kordamisele kindlasti ei lähe. Seetõttu tundub tobe neid ka siia teile lugemiseks panna. Nüüd siis eriti lihtne retsept, koosneb ühest komponendist ja täiesti vegan kah veel.  Pildil oleva koguse jaoks kulus umbes 1.5-2 banaani. Kõigepealt viilutasin banaanid ning panin nad karbiga sügavkülma. Umbes 2-2.5 tunni pärast võtsin viilud välja ning panin blenderisse. Vajutad aga nuppu ja mõne aja möödudes moodustub mõnus ja kreemine vaht/jäätis. Ja kõik! Oluline on, et viilud ei oleks täiesti läbi külmunud, kui unustad nad külmikusse, lase neil enne töötlemist pisut taheneda. Kui tahad tahket varianti, võib peale vahustamist jäätise uuesti külma panna ja lasta sellel täiesti läbi külmuda. Minule selline jäätis ei meeldi, pigem ikka pehme ja kergelt sulanud. Olen jäätisesse purustanud ka kuivatatud ploome ning vaniljeseemneid. Järgmisena proovin maapähklivõid, mis pidavat eriti hea meki andma.

IMG_4861

 

Jäätist, sõbrad!

Katt

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s