Selle sügise kõige parem õunakook martsipaniga

Tõsijutt! Nii head pole ammu saanud, lisaks pole tegemine üleliia keeruline ning õunte hulk on samuti suur. Retsepti algidee pärit ühest vanast pirukaraamatust, kuid mina teen seda oma mugandustega. Koguselt tuleb kooki mõnusalt palju! Kasutasin 26 cm läbimõõduga lahtikäivat koogivormi.

Täidis:

  • 900 g puhastatud ja tükeldatud õunu
  • 400 g riivitud martsipani
  • 4 spl maisitärklist
  • 5 suurt muna või 6 pisikest
  • 4 dl hapukoort
  • 1 dl suhkrut (pane rohkem, kui on väga hapud õunad)
  • 1 tl kaneeli
  • 0.5 tl muskaatpähklit

Põhi:

  • 4 dl nisujahu
  • 100 g kergelt sulanud võid
  • 1 munakollane
  • 1 spl õli
  • 3 spl vett
  • pisut sola

Kõigepealt segasin kõik põhja ained omavahel ning surusin taigna võiga määritud küpsetusvormi põhja ja külgedele, päris üles välja. Edasi segasin maisitärklise  riivitud martsipaniga ning täitsin taignaga vooderdatud vormi kihiti õunte ja martsipaniga. Järgmisena segasin omavahel munad, hapukoore, suhkru ja maitseained. Vedela segu jaotasin ühtlaselt õuntele. Katsin vormi fooliumiga ning küpsetasin umbes 200 kraadises ahjust 1 tund ja 20 minutit. Vahepeal piilusin, et kõik ikka ilusti taheneks. Kui kook valmis, oleks hea lasta tal pisut taheneda toatemperatuuril. Väga kihvt kook! Ja minu arust näeb väga lahe välja ka!

IMG_20140827_132443

Katt

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s