Parim võileivatort aastavahetuseks

Maitsev ja samas ka pidulik võileivatort mõnusateks koosviibimisteks. Eriti hästi sobib see aastavahetuse külmlauale  – teen eelmisel päeval valmis, kaunistan pidupäeval ja aega jääb ülegi🙂 Jagub muhedalt üheksale.

  • 18 viilu röstleiba
  • 8 viilu röstsaia

Esimene täidis:

  • 150 g riivjuustu
  • 3 küüslauguküünt
  • 3 dl majoneesi

Teine täidis:

  • 200 g sinki
  • 4 keedetud muna
  • 1/2 pikka kurki
  • 200 g küüslaugumaitselist toorjuustu
  • 1 dl majoneesi

Kate:

  • 200 g küüslaugumaitselist toorjuustu
  • 2 dl majoneesi

Kaunistamiseks riivjuustu, muna, tomateid või kurke. Mida just parasjagu saadaval.

v6ileivatort

Tegemist alustan alati munakeetmisega, kui munad jahtuvad, lõikan leibadel ja saiadel servad ning laon esimese kihi 3×3 viilu serveerimisalusele. Esimene kiht on leivast, seejärel määrin sinna juustu ja majoneesi segu ning katan saiakihiga. Teise täidisekihi jaoks koorin ja tükeldan munad, samuti singi ja kurgi ning ühendan toorjuustu ja majoneesiga. Edasi jääb vaid viimane leivakiht laduda ning katta toorjuustu ja majoneesiga. Mina olen tegemise õhtul katnud küljed ja pealispinna poole katte kogusega, teise poole vahetult enne serveerimist. Parim! Retsept pärineb iidvanast Kodukirjast.

Head vana aasta lõppu, sõbrad!

Katt

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s