Mandariinikook mandlijahust

Ohhhooo, mis kook see siis nüüd on?! Pole nisu- ega piimatooteid. Komponente on nii vähe, et mu pea keeldus uskumast, et sellest üldse midagi välja võiks tulla. Aga tuli ja veel vägagi huvitav ning maitsev. Tegu ühe vana Nigella retseptiga, mida toidublogijad siin ja seal erinevates variantides teinud juba mõnda aega. Kuna minu mandariinid oli pisut kauaks kapiäärele seisma jäänud, sai kook esimesel korral ehk liiga mõrkja maitse, kuid see lisas vaid põnevust juurde. Antud kogustest tuleb 21 cm läbimõõduga kook.

  • 400 g mandariine (mõned on teinud ka apelsinide ja sidrunitega)
  • 6 suurt muna
  • 250 g mandlijahu (mida peenemaks jahvatatud seda parem)
  • 225 g suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Esimese asjana panin mandariinid külma veega potti keema, seda tuli teha ligi kaks tundi (vahepeal lisasin vett) kuni mandariinid olid väga pehmeks muutunud ja hoidsid veel vaevu kuju. Peale jahtumist lõikasin nad pooleks ja eraldasin seemned, kõik muu aga purustasin saumiksriga ühtlaseks massiks. Teises kausis vahustasin kergelt munad, segasin hulka mandlijahu ja suhkru ning ka küpsetuspulbri. Kõige lõpus mandariinimassi. Korralikult läbi segatud segu valasin küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse vormi ja küpsetasin ühe tunni 190 kraadi juures. Umbes poole aja möödudes katsin koogi fooliumiga.  Samal päeval tundub kook kuidagi mannane, või ma ei oskagi öelda. Teisel päeval on tegu väga hea mandariinise talvekoogiga, mis sobis kõige paremini kergelt vahustatud vahukoorega. Kui tundub, et mandariini mõrkjat maitset on liiga palju, soovitan keeta 1 mandariini rohkem ja pärast pooled jahtunud viljadest lihtsalt ära koorida, et koore kibedamat maiku vähem oleks.

Väga kihvt ja hea kook! Soovitan proovida.

manda

Katt

2 thoughts on “Mandariinikook mandlijahust

  1. Olen ka mandlijahuga mandariinikooki teinud- minu arvates väga maitsev alati tulnud. Olen alati tahtnud seda teha vaid nn hästi ilusate mandariinidega, kuna olnud jõuluajal meie kandi poodides koledad mandariinid, siis selleks jõuluks seda kooki ei saanud, küll aga hiljem. Kuid võiks tõesti äkki proovida ka apelsinidega.

    • Eks see kibedus vist tuleb jah koorest. Apelsinile lisaks mõtlen teha ka mingi osa asendades sidruniga, või isegi greibiga. Tõenäoliselt tuleks väga särts kook🙂

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s