Kana ploomidega aeglaselt ahjust

Kui ilm on väljas kole ja aeg-ajalt kimbutavad külmetushaigused, tekib minus vastupandamatu soov midagi aeglaselt ahjus ja just malmpotis küpsetada. Konkreetne kanaroog küll eriti kaua ei küpse, kuid kõik muud nõuded täidab hästi! Lisaks on suurepärase maitsega ja jätkub päris mitmele sööjale.

  • 1kg kana kintsuliha tükke
  • praadimiseks võid
  • 4 väikest sibulat
  • umbes 2 dl jahu
  • 0.5 l kohvikoort
  • 100-150 g kuivatatud musti ploome

Eks kana ja ploomide kooslus on sama vana kui aeg ise, kuid ikkagi üllatun ma selles sobivuses uuesti ja uuesti. Esimese asjana tükeldasin kana, maitsestasin soola ja pipraga ning paneerisin jahus. Järgmiseks praadisin neid tükke pannil sulatatud võis, kuni moodustus krõbe koorik. Pruunistunud kanatükid valasin malmpotti, järgmisena praadisin kergelt klaasjaks tükeldatud sibulad ning samal pannil lasin korraks keema tõusta ka kohvikoore. Enne koore kallamist malmpotti, valasin sinna sibulad ja ploomid. Kaas peale ja ahju. Ahju temperatuur võiks olla umbes 200 või veidi vähem. Roog küpseb mõnusalt pehmeks kolmveerand tunniga.

kana ploomidega

Trotsime talve!

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s