Banaanimuffinid koorekommidega

Suurepärased muffinid! Banaan annab väga hea maitse ning koorekommid lisavad elevust. Samuti on neid võimalik teha väga suuri koguseid. Just mõned päevad tagasi küpsetasin neid ligi 50 ja seda äärmiselt kiiresti. Retsept pärit Nigella sulest. Lähiajal on kindel plaan proovida neid teha mandlijahust! Kui proovid enne mind, anna teada!

Antud kogusest tuleb üks 12 auguga muffinivormitäis muffineid. Tegu on küllaltki suurte muffinitega.

  • 3 küpset banaani
  • 125 ml toiduõli
  • 250 g jahu
  • 100 g suhkrut
  • 2 muna
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0.5 tl soodat
  • 150 g koorekomme (sobivad pigem sellised kõvad iiriselaadsed)
  • mina panen ka umbes 1 tl vanillsuhkrut

banaanimuffin

Ühte anumasse valan õli ja sinna juurde löön lahti munad ning segan läbi. Eraldi nõus püreerin saumikseriga banaanid. Seejärel võtan suure kausi ja mõõdan sinna kuivained. Nüüd on paras hetk ka ahi umbes 200 kraadi juurde soojenema panna ning alustada kommide tükeldamisega. Kokku segamist alustan kuivainete ja õlisegu ühendamisega. Lisan banaanid ning seejärel tükeldatud kommid. Taigen mahub ilusti 12 auku ära. Kui banaanid veidi suuremad või pabervormid väiksed, võid jätta osa taignast ka järgmise küpsetusringi jaoks. Siis on oluline tühjad muffinipanni augud täita lihtsalt veega ja küpsetada nagu ikka, umbes 20 minutit. Peale jahutamist säilivad kenast õhukindlas karbis toatemperatuuril mitu päeva värsketena.

Kevadeootust!

Katt

 

Advertisements

One thought on “Banaanimuffinid koorekommidega

  1. Pingback: Banaani külmutamine | Kodukatt

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s