Tomatisupp hakklihaga

See supp sündis lihtsalt – kõik ained mis kapis hetkel olid, ka suppi läksid ja supp sai imemaitsev! Sobib hästi nukravõitu veebruari lõpetama. Eks sedalaadi suppe on liikvel mitmeid, paljudes tomati ja nuudli kooslustes on lisaks ka näiteks oad, kuid kuna ma oa sõber ei ole (ja neid niisama kodus kapis ei leia ka), tuli seekord selline. Head katsetamist!

tomatisupp

  • 400 g hakkliha
  • 1 suurem seller
  • 2 keskmist porgandit
  • ühe pisikese apelsini mahl
  • 2 keskmist sibulat
  • 0.9 l vett
  • 1 purk (u 400g) purustatud tomati tükke (basiilikuga)
  • 200 g tomatipastat
  • 3 spl sojakastet
  • 1 puljongikuubik
  • 2 spl suhkrut
  • 1.5 dl pisikesi nuudleid

Kuna minu potil ei ole väga paksu põhja, kuumutasin hakkliha sibulaga esialgu eraldi pannil ära, alles seejärel valasin supipotti, kuhu lisasin tükeldatud porgandid ja selleri, pigistasin apelsinist mahla, tühjendasin mõlemad tomatitoote pakid ja erinevad maitseelemendid (suhkur, soja, kuubik). Lasin podiseda u 30 minutut, aeg-ajalt lisasin kuuma vett juurde, kuni supi paksus mind rahuldas, selleks kulus u 0.9 l vett. Kui ained enam vähem pehmed, lisasin nuudlid ja keetsin, kuni viimased olid valmis. Maitse enne serveerimist, võimalik, et leem tahab pisut soola või pipart juurde! Supil on mõnus, kergelt magushapukas mekk!

Ka

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s