Tomatisupp hakklihaga

See supp sündis lihtsalt – kõik ained mis kapis hetkel olid, ka suppi läksid ja supp sai imemaitsev! Sobib hästi nukravõitu veebruari lõpetama. Eks sedalaadi suppe on liikvel mitmeid, paljudes tomati ja nuudli kooslustes on lisaks ka näiteks oad, kuid kuna ma oa sõber ei ole (ja neid niisama kodus kapis ei leia ka), tuli seekord selline. Head katsetamist!

tomatisupp

  • 400 g hakkliha
  • 1 suurem seller
  • 2 keskmist porgandit
  • ühe pisikese apelsini mahl
  • 2 keskmist sibulat
  • 0.9 l vett
  • 1 purk (u 400g) purustatud tomati tükke (basiilikuga)
  • 200 g tomatipastat
  • 3 spl sojakastet
  • 1 puljongikuubik
  • 2 spl suhkrut
  • 1.5 dl pisikesi nuudleid

Kuna minu potil ei ole väga paksu põhja, kuumutasin hakkliha sibulaga esialgu eraldi pannil ära, alles seejärel valasin supipotti, kuhu lisasin tükeldatud porgandid ja selleri, pigistasin apelsinist mahla, tühjendasin mõlemad tomatitoote pakid ja erinevad maitseelemendid (suhkur, soja, kuubik). Lasin podiseda u 30 minutut, aeg-ajalt lisasin kuuma vett juurde, kuni supi paksus mind rahuldas, selleks kulus u 0.9 l vett. Kui ained enam vähem pehmed, lisasin nuudlid ja keetsin, kuni viimased olid valmis. Maitse enne serveerimist, võimalik, et leem tahab pisut soola või pipart juurde! Supil on mõnus, kergelt magushapukas mekk!

Ka

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s