Ahjupannkook

Ligi kuu on läinud lennates! Tegelikult küll mitte, sest viimasest postitusest tänaseni on minu elus juhtunud nii palju erinevaid sündmusi, et ei tea kohe kust alustada. Kõige olulisemaks võib pidada asjaolu, et kodus on nüüd pisikesi koogisööjaid täpselt poole rohkem kui eelmist postitust kirjutades🙂 Palju õnne meile!

Kuna köögis veedetava aja hulk on mõneks ajaks piiratud, on lähiaja postitused lihtsad ja mis seal salata, tõenäoliselt ka harvad. Viimati tegingi hiiglasliku ahjupannkoogi kiireks magusanälja leevendamiseks. Teen konkreetset pankooki juba väga palju aastaid. Tema võlu on kiirus, nimelt jääb panni ees seismine ja koogikeste keeramise osa vahele.  Ja vaatamata oma suurusele süüakse maius kiiremini, kui ahi jahtuda jõuab! Algselt on retsept pärit aegu näinud Kodukirjast, mille olen teismelisena kirjutatud ümber oma retseptivihikusse.

Suure klassikalise ahjuplaadi jaoks:

  • 100 g sulanud võid
  • 4 dl piima
  • 4 muna
  • 3 dl jahu
  • 1 dl suhkrut
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • näpuotsaga soola

Taigna tegemine on ülikiire, nii et ahju võid soojenema panna koheselt. Kooki olen küpsetanud umbes 200-210 kraadi juures. Järgmisena sulatan või (ükskõik millisel viisil), klopin munad ja piima, lisan suhkrud ning soola ja jahu. Viimasena segan hulka sulanud või. Kogu taigna valan küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile. Taigen on üsna vedel, sellest ei tasu kohkuda! Küpseb umbes 25 minutit. Maitse on parem kui ükskõik millisel tavalisel pannilt tulnud pannkoogil!

ahjupannkook

Katt

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s