Rabarberimoos, ekstra karamelline

Ja käes ta ongi, hoidiste aeg! Teretulemast!

Üks ütlemata lihtne ja hõrk rabarberimoos. Nagu olen varasemalt kirjutanud, siis mulle tavalised kooslused nagu rabarber ja maasikas jms, kohe üldse ei meeldi. Apelsiniga on enam-vähem, aga see on ka juba meeldivuse piiril. Puhas rabarber on ikka õige ja hea! Retsepti leidsin raamatupoes ühte hoidiste raamatut sirvides, loodan, et vahekorrad jäid õigesti meelde ja kui ei jäänudki, siis moos on ikkagi mõnus. Kujunduse järgi arvan, et tegu oli Ragne Värgi raamatuga, aga kindel ma pole. Kui uuesti raamatupoodi satun, vaatan järele!

rabarberimoos 2

  • 1.5 kg puhastatud rabarbereid
  • 600 g suhkrut
  • 2 tl kaneeli
  • 1 dl brändit

Tegemine on lihtne, tükeldad rabarberi ja valad kõik ained potti. Keetmine on pikk ja aeglane, et kõik alkohol ikka aurustuks ja moos muutuks karamelliseks. Madalal tulel võttis keetmine ikkagi üle tunni. Enne purkidesse panekut lasin korraks moosi ka päris keema. Proovige! Väga hea moos!

rabarberimoos

 

Katt

Advertisements

2 thoughts on “Rabarberimoos, ekstra karamelline

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s