Maasikabool

Liiga palju aastaid on suvepidusid peetud boolita! Olgu need põhjused siis millised tahes. Kui tekkis mõte (ja juhuslikult jäi näppu suurepärane boolinõu), ei leidnud ma aga ühestki raamatust klassikalise booli retsepti. Appi tuli ema nõukogudeaegne retseptiraamat, mis just sellistele vanakooli jookidele spetsialiseerub. Jook on hea ja kange! Proovige vähemalt ühel suvepeol!

Bool

Antud kogustest tuli 4 liitrit booli

  • 1 kg puhastatud ja pestud maasikaid
  • 440 g suhkrut
  • 150-200 g konjakit
  • 750 ml valget veini
  • 2 x 750 ml vahuveini
  • ohtralt jääkuubikuid

Pidupäeva hommikul valasin maasikad boolinõusse ning katsin nad ühtlaselt suhkruga. Segasin kergelt läbi ja jätsin suhkru sulama ning panin boolinõu külmikusse. Umbes tunnike enne sündmust, valasin sulanud maasikasiirupile konjaki ning veini. Vahuveinid ja jääd lisasin vahetult enne serveerimist. Kõiki jooke on mõistlik enne lisamist hoida külmas, siis ei sula jääkuubikud koheselt. Soovitan kõigil vähemalt kord proovida! Kiidusõnadega pidulised kokku ei hoidnud!

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s