Kirsinaps

Ma ei oska kohe öelda, mis võlu nendes kodustes napsides on. Asi ei ole ju ometigi alkoholis, vaid milleski hoopis muus. On see ikkagi see palju kirutud ja kardetud talv, millal tahaks aeg-ajalt suvemaiku, või on see midagi nostalgilist, lapsepõlvest? Ei teagi. Aga tean seda, et selliste napside tegemine on väga lihtne ja tulemus alati äge. Lisaks võib julgelt juba praegu mõelda jõulukinkidele, mis oleks kihvtim kui panna kingikotti üks maitsev kodumaine naps!

Napsi tegemiseks võtan 3l purgi, mille kaas kõvasti kinni käib. Purk peab olema puhas ja kuiv. Üldiselt on iidamast-aadamast kasutatud vahekorda 1kg marja, 1 kg suhkrut ja umbes 1.5 l viina (sellest tuleb purk täis). Konkreetse napsi puhul on tüsilik kivide eemaldamine, kuid hea napsi nimel on ka see väike vaev. Lisaks kasutan kirsikivide eemaldajat, mis küll ei tööta veatult, kuid siiski hõlbustab protseduuri oluliselt. Kõigepealt panen purgi põhja marjad, seejärel valan peale suhkru ning siis täidan purgi viinaga. Kaas peale ja siis pole muud kui oodata pimedaid sügisõhtuid! Tegelikult peab vahepeal ikkagi purki veidi keerutama, et suhkur seguneks. Kui suhkrust on saanud siirup, võib purgi julgelt kapinurka unustada!

kirsinaps

 

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s