Marineeritud kõrvits

img_20170104_142559

Viimane aeg on teha sahvrites tiir ning seisma jäänud kõrvitsad realiseerida. Minul oli tallel üks hiigel, 12kg kaaluv iludus. Sellest sai suppi ja saia ja jagus veel purkigi. Konkreetsest retseptist tuleb seitse 800g purki. Ja purgid panen alati väga täis! Talvise laua asendamatu amps.

  • 2.8 kg puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat
  • 2 l vett
  • 5 spl  30% söögiäädikat
  • 20 tk vürtsi
  • 15 tk nelki
  • 3-4 kaneelikoort
  • 1 kg suhkrut

Tükeldatud kõrvitsad ning vee ja äädika segu jätan ööseks suurde anumasse seisma. Maitseained ikka ka. Järgmisel päeval ajan kogu krempli suures potis kuumaks ning keedan tasakesi kõrvitsa klaasjaks. Mina maitseianete jaoks marilist kotikesi ei tee. Keedan lahtiselt kõike koos ja panen kõik koos purki ka. Kui kõrvits klaasjas ning purgid/kaaned kuuma veega loputatud, jagan kõrvitsa purkidesse ja valan peale kuuma marinaadi. Kaaned koheselt kinni! Tarvitamiseks on hea, kui nad vähemalt kuu veel purgis edasi maitseid omandaks.

 

Katt

 

 

 

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s