Banaani külmutamine

Viimasel ajal olen märganud, et otsin uusi ja põnevaid viise taaskasutuseks ja raha kokku hoidmiseks. Eks selline mõtteviis ole minule üsnagi omane, kuid teadlikult “tegelen” sellega viimase aastakese. Nii tekkis mõte seda ka siin jagada. Esimeseks selle teemaliseks sissekandeks võtsin banaanide külmutamise, mis on väga lihtne ja lõbus viis raha kokku hoidmiseks ning uute retseptide välja mõtlemiseks.

IMG_20170318_100653

Juba selle aasta jooksul on näiteks Prismas olnud korduvalt äärmiselt suur allahindlus banaanidele, nimelt 49 senti kilo. See on ikka väga väike hind! Nii et pole midagi imelikku, kui sellise soodustuse ajal tekib meie koju korraga 4-5 kg banaani! Mis ma sellega siis teen? Kõigepealt söövad kõik muidugi oma kõhud/isud banaanist täis. Seejärel võib mõelda MUFFINITE ja smuutide tegemisele. Kui aga aega või tahtmist just sel hetkel, kui pood soodustust teeb, ei ole, võib neid edukalt ka külmutada. Teha nt JÄÄTIST , mis on alati kindla peale minek. Või külmutada kookide, küpsetiste ja smuutidele jaoks.

Külmutamise variante on palju.

  • Võib panna tervelt, koored peal ja terve kobar korraga. Seda muidugi siis kui külmikus on ruumi. Sulatamiseks võib need välja võtta eelmisel õhtul. Selline viis sobib kookide ja muffinite tegemiseks. Pärast sulamist on banaani väga lihtne koorest eemaldada (on nagu tihke moos ja hiljem banaani purustama ei peagi).
  • Teine variant on banaan viilutada või tükeldada, selline viis on hea smuutide ja jäätise tegemiseks. Smuuti jaoks ei pea isegi väga sulatama, saumikser teeb ka külmunud viiludest kiirelt karge smuuti.
  • Kolmas variant on kõige mõistlikum, kui külmikus on vähe ruumi ja/või banaane palju. Sellisel juhul töötlen banaanid saumiksriga juba enne külmutamist. Siin on oluline pakendile märkida purustatud banaanide kogus. Smuuti jms jaoks ei ole see muidugi oluline, aga küpsetamise jaoks hädavajalik. Ja purustatud banaaidest enam aru ei saa, kas neid oli seal 3 või 5.

Kui külmutamise temaatika hetkel üldse ei kõneta, siis võib mõelda ka kuivatamise peale. Kuivatatud banaani on hea niisama näksida, lisada müslisse ja palju muud. Selle kohta vaata SIIT

Hoiame kokku!

Katt

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s